Dašić najavio rešavanje problema u ulicama pogođenim obilnim padavinama

0
1318

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima, obišao je ulice u kojima su obilne padavine, u prethodna tri dana, napravile ozbiljne probleme meštanima.

U naselju Stanovo u ulici Mladena Miloradovića, nakon radova koje je obavilo JKP „Vodovod i kanalizacija“ na zameni fekalnog kolektora, ekipe JKP „Šumadija“ započele su asfaltiranje. Vrednost radova je 5,3 miliona dinara. Međutim, obilna kiša koja sa malim pauzama pada od petka, dobrim delom je uništila pripremne radove za asfaltiranje.

“Mi smo probleme meštana u ulici Mladena Miloradovića krenuli da rešavamo i mislim da smo pri kraju. Očekujem, da bez obzira na sve ove trenutne probleme, ceo potez bude završen do kraja avgusta. Tu mislim ne samo na ulicu Mladena Miloradovića, nego i na Korušku i ulicu Marka Zagorca. Nadam se da tada konačno mašine izlaze sa ovog terena i da će žitelji ovog naselja biti zadovoljni jer će moći da žive kao sav normaln svet”, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Gradonačelnik Dašić sa saradnicima posetio je i ulice Dragojla Dudića i Božidara Maslarića, gde su obilne padavine takođe prouzrokovale ozbiljne probleme. U razgovoru sa meštanima dogovoreno je da se u najkraćem roku, privremeno do iznalaženja dugoročnog rešenja, sanira nastala šteta i omogući nesmetan prilaz kućama.

“Pripadnici Uprave za vanredne situacije obišli su kritične lokacije na vodotokovima drugog reda. Iako su vodostaji daleko od uvođenja čak i redovne odbrane od poplava, uvek moramo da budemo spremni. Krizni štab preduzima sve neophodne mere. Pored pripadnika Uprave za vanredne situacije, u pripravnosti je Vatrogasno- spasilačka brigada, kao i naša komunalna preduzeća, kako bi izvršili i određene pripreme, ukoliko su propuštene do sada. U skladu sa situacijom spremni su da reaguju u odgovarajućem trenutku i deluju u sprečavanju eventualnih posledica koje bi mogle da budu prouzrokovane obilnim padavinama”, istakao je Dašić.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime