Dašić: Kompanije poput Janfenga strateški partneri Grada

0
1612

Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, posetio je danas kinesku fabriku za proizvodnju delova za automobilske enterijere „Janfeng“ u tom gradu, kako bi se upoznao sa poslovanjem kompanije, rezultatima i budućim planovima.

„Janfeng“ u ovom gradu posluje tačno 11 meseci, dizajnira, razvija i proizvodi unutrašnje komponente enterijera za sve proizvođače automobila. Fabrika proizvodi delove za svetski poznate modele vozila i trenutno zapošljava 370 radnika.

Na sastanku sa rukovodstvom, kome je prisustvovao i Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije, rečeno je da se poslovanje odvija u skladu sa Planom poslovanja, prema kome do kraja 2023. godine treba da bude zaposleno 800 ljudi.

Dašić je ocenio da su kompanije poput „Janfenga“ strateški partner Grada Кragujevca.

– Nama je cilj da sarađujemo sa ovakvim kompanijama, zbog privrednog razvoja Grada, a imajući u vidu da broj zaposlenih direktno utiče na gradski budžet zbog poreza na zarade koji se vraća, to je osnovni prihod. Što je više zaposlenih to je bolji servis prema građanima, i bolji ambijent za poslovanje novih kompanija. Ova kompanija zapošljava Кragujevčane, kako u proizvodnji tako i u menadžmentu, koju su obrazovani, radni i marljivi, i to je ono što nas preporučuje uvek i čini interesantnim mestom za ulaganje – poručio je Dašić.

Fabrika u Кragujevcu se prostire na 25.000 kvadratnih metara, na parceli od oko pet hektara sa mogućnošću proširenja. Nalazi se u Slobodnoj zoni „Šumadija”, na ulazu u Grad iz pravca Batočine. Obim investicije prošle godine bio je oko 40 miliona evra, od čega je četvrtina uložena u opremu.

– Poseta gradonačelnika je dokaz da kompanija Janfeng nastavlja saradnju sa Gradom i institucijama države Srbije. Poslujemo od novembra 2019. godine i mogu reći da kompanija Janfeng koristi sve benefite koje Кragujevac nudi. Naglasio bih da su zaposleni u kompaniji Janfeng stanovnici Кragujevca, što ne znači da drugi nisu dobrodošli, već je pokazatelj toga koliko prednosti grad Кragujevac ima kao univerzitetski i industrijski centar – istakao je direktor fabrike Janfeng u Кragujevcu, Milan Radović.

Кineska kompanija Janfeng automotiv interiors globalni je lider u proizvodnji automobilskih enterijera. Sa sedištem u Šangaju, a evropskim sedištem u Nemačkoj, kompanija ima preko 240 lokacija i više od 55.000 zaposlenih širom sveta. Кragujevac je Janfengova najnovija fabrika u Evropi, osnovana prošle godine.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime