Dašić: Grad mora da bude oslonac kragujevačkoj privredi

0
1112

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić posetio je kompaniju “Nikom”, kako bi se detaljno upoznao sa preduzećem koje uspešno posluje na teritoriji grada Kragujevca već 30 godina i ima više od 130 zaposlenih.

Prilikom razgovora sa predstavnicima ove kragujevačke kompanije gradonačelnik Dašić je istakao da lokalna samouprava grada Kragujevca želi da unapredi odnos sa privrednicima te čini sve što može da pojednostavi procedure sa kojima se susreću prilikom poslovanja.

“Kompanije kao što je Nikom, izvorna kragujevačka firma, znatno utiču na privrednu sliku grada. Jako je bitno za nas da imamo što više razvijenih kompanija koje će zapošljavati Kragujevčane i na taj način puniti budžet grada Kragujevca, kako bi grad mogao da pruža bolje servise svojim građanima. Nama su privrednici najbitniji i na gradu je da bude taj koji će, ne samo pomoći već i inicirati dalji razvoj i biti podrška i oslonac kragujevačkoj privred”, istakao je Dašić.

Zahvaljujući širokom asortimanu proizvoda, preduzeće “Nikom” uspostavilo je dobru saradnju sa poslovnim partnerima iz zemlje i iz inostranstva. Formirane su i dve ćerke firme, koje su, kako je rekao direktor Nikola Nikolić, nasledile respektabilan imidž koji Nikom uspešno neguje sve ove godine.

“Kompanija Nikom postoji već 30 godina, a osnivanjem dve ćerke firme 2012. i 2019. godine ukupno zapošljava oko 130 ljudi i bazira svoj dalji razvoj u Kragujevcu i Šumadiji. Plan je da nastavimo sa zapošljavanjem i radimo još efikasnije. Drago nam je da je gradonačelnik došao u posetu kako bi se upoznao sa funkcionisanjem naše firme. Plan je da se zajedno sa gradom razvijamo dalje i postanemo bolji, veći i snažniji”, kazao je Nikola Nikolić.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime