Darko Radisavljević o filmu 48 sati sahrana

0
1365

S obzirom na to da su rijaliti programi toliko počeli da utiču na populaciju, da se o njima pričalo na svakom ćošku, ljudi iz udruženja „Vido“ su došli na ideju da snime parodiju, ispunjenu pomalo morbidnim humorom, kao odgovor na to što se sa svih strana čuju komentari na likove iz „Velikog brata“, „Parova“, „Dvorova“  – kad su se probudili, šta su doručkovali, sta pričaju, kad odlaze na spavanje, itd. Rad na filmu trajao je tri meseca, od septembra do decembra 2011, a premijera je bila održana u Art caffe-u, 21. decembra.

Za Ritam Grada govori jedan od glumaca iz ovog filma, dvadesetpetogodišnji mladić iz Kragujevca, Darko Radisavljević, koji tumači ulogu sveštenika.

Kakvo je Vaše mišljenje o rijaliti šouima, kao nečemu što današnji mediji veoma propagiraju pred svojom publikom?

– Mislim da su rijaliti programi jako štetni po naše društvo, a predstavljaju naročito loš program za mlađu populaciju. Za materijalnu dobit i nešto malo “slave” gube se sve ljudske vrednosti.

Da li smatrate da naš narod nepotrebno mnogo novca troši na naše običaje? Hoće li se oni iskoreniti i treba li da se iskorene, po Vašem mišljenju?

– Smatram da se troši previše novca na sve naše običaje, ali, naravno, ne smatram da oni treba da se iskorene i mislim da neće. Takav je mentalitet našeg naroda – previše ih volimo da bi nešto kod njih menjali!

Da li je ovo bio prvi put da ste se oprobali kao glumac?

– Iako je reč o amaterskom filmu, ovo mi je prva prava uloga. Radio sam kao statista na snimanju serije „Titanic: Blood and steel“ Ciaran Donnelly-a, koji je sniman sredinom 2011. godine u Kragujevcu. Takođe jedna mala uloga u pozorišnoj predstavi „Višnjik“ Antona Čehova, koju su, takođe u Kragujevcu, radili glumci iz Engleske sa jednim našim rediteljem.

Šta želite da prenesete publici svojom ulogom sveštenika, čije ponašanje se kosi sa crkvenim normama?

– Hteo sam da prenesem publici mali deo svog iskustva, koje sam do sada imao sa našim sveštenicima, a verujem da su svi imali po neko slično iskustvo. Inspiraciju za ulogu u filmu sam i dobio na osnovu toga. Kako bih bio siguran da svojim ponašanjem u filmu nisam nikoga uvredio, pre premijere obratio sam se jednom svešteniku za pomoć, koji je pregledao delove filma u kojima se ja pojavljujem kao sveštenik.

Mislite li da će Vaš projekat uspeti da utiče na medije i društvo?

– Nažalost, mislim da film neće mnogo uticiti na medije, ali se iskreno nadam da će imati uticaja na društvo, pogotovo na omladinu!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime