Četiri Jovanovićeva zlata

0
1134

Juniori 60 metaka lezeci ekipno Foto Nikola Maric copy

Strelac „Čika Mate“, Stevan Jovanović, završio je Prvenstvo Srbije za juniore malokalibarskim oružjem sa maksimalnim učinkom, pošto je posle pojedinačnog i ekipnog zlata u trostavu, isti učinak imao i u disciplini 60 ležeći, a prethodno je i u Kupu Srbije osvojio „duplu krunu“.

Većim delom dramatičnog finala juniora MK puškom iz ležećeg stava Jovanović je bio na čelu, ali zbog nekoliko lošijih hitaca u završnici je vođstvo prepustio klupskom drugu Milošu Ivanoviću. Poslednjim metkom Ivanović je pogodio 10,1 krugova, a Jovanović 10,7 i sa minimalnom prednošću od jednog desetog dela kruga došao do pobede odbranivši titulu osvojenu 2015.

Bronza je pripala Lazaru Kovačeviću (Jagodina 92). Tim „Čika Mate“ predvođen Jovanovićem i Ivanovićem je kao i prošle godine trijumfovao u ekipnoj konkurenciji. U kvalifikacijama su Jovanović i Miloš Ivanović takođe bili na čelu, a ekipu je uz njih činio i Marko Ivanović, za ubedljiv trijumf (1.821 krug), ispred Mladosti (1.796,5).

U konkurenciji juniorki Nevena Armuš je završila na četvrtom metu, sa samo 0,2 kruga slabijim rezultatom od Milice Babić koja je osvojila bronzu.

FOTO: Nikola Marić

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime