Čelnici grada i okruga tvrde da je sprečeno zagađenje Lepenice

0
1287

Na teritoriji sela Cvetojevac, u korito reke Lepenice, nepoznati počinilac izručio je iz kamiona otpad i mulj. Snimak se pojavio na društvenim mrežama. Tim povodom, kako je navedeno na zvaničnom sajtu Grada Kragujevca, načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić Stošić i gradonačelnik Nikola Dašić zajedno sa pripadnicima Policijske uprave i inpekcijom izašli su na teren.

“Trenutno niko nije ugrožen, ali svakako da sada imamo bujične vode ovaj most bi stradao. To je nešto što se dešava u Kragujevcu i prati već nekoliko godina unazad. Neko ovde istovaruje građevinski materijal, šut i slične stvari”, rekao je gradonačelnik Dašić i dodao da će istraga utvrditi iz kojih razloga to čini.

On je naglasio da su iz tih razloga tu i pripadnici Policijske uprave, komunalne milicije, republički ekološki i vodni inspektori, kao i lokalni ekološki inspektor.

Dašić se zahvalio svim službama koje su zajednički ušle u rešavanje ovog problema, ali i građanima koji su to uspeli da snime i objave na društvenim mrežama.

“Takvo ponašanje potencijalno je opasno i može da ugrozi stanovništvo. Sada to neće da se desi jer će vodotok biti očišćen. Pored toga biće urađeno i uzorkovanje vode kako bi se pokrenuo krivični postupak protiv lica koje to već godina čini na ovaj način”, kazao je Dašić.

Kako je istakla načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić Stošić odmah su angažovane sve službe kako bi bilo sprečeno hemijsko zagađenje vodotoka, ali i fizičko zaprečavanje jer bi se u tom slučaju reka izlila i odnela ne samo most nego i put.

“Na tragu smo počiniocu i svi smo tu da sprečimo moguću ekološku katastrofu”, rekla je Ilić Stošić.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime