“Budi i ti promoter zdravlja“ u “Iskri”

0
1273

U organizaciji Instituta za javno zdravlje u Centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra“ – zadužbini Delta Fondacije, u Kragujevcu je organizovana manifestacija “Budi i ti promoter zdravlja“.

Pored lokalne samouprave, manistaciju su podržali domovi zdravlja na teritoriji Šumadije, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Zavod za stomatologiju, Medinska škola “Sestre Ninković“ i drugi.

“Grad Kragujevac je zahvalan Institutu za javno zdravlje i podržao je ovakvu aktivnost. Danas započinjemo jednu divnu priču, a svi vi koji pripadate sistemu zdravstvene, socijalne i obrazovne zaštite ili civilnom sektoru, doprineli ste da u našoj “Iskri“ zapalimo iskru za promociju zdravlja. Ako danas, u aprilu mesecu, kada se inače obeležava Svetski dan zdravlja, krenemo ovako ujedinjeni i svako doprinese promociji zdravlja, sigurna sam da ćemo učiniti veliki korak kada je u pitanju dobrobit naše zajednice”, istakla je Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

On je dodala da se nada da će ova manifestacija postati tradicionalna.

U okviru manifestacije dr Ivana Simić – Vukomanović iz Instituta za javno zdravlje održala je predavanje o mentalnom zdravlju mladih na području Šumadije.

Tokom manifestacije na platou “Iskre“ predstavljeni su zdravstveno vaspitni i promotvni sadržaji o najsavremenijim analizama za rano otkrivanje rizika bolesti imunskog sistema, skrinig na depresiju, određivanje nikotinske zavisnosti kod pušača, priprema zdravih obroka, promocija bezglutenske hrane i drugo.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime