Borba za dva rukometna trofeja u “SBB Jezeru”

0
256

Rukometni klub Radnički je u prilici da zaokruži uspešnu polusezonu, kao i kalendarsku godinu osvajanjem dva trofeja Kupa Srbije – grupa zapad, sutra u “SBB Jezeru”, kada će biti odigrane finalne utakmice u obe konkurencije ovog najmasovnijeg takmičenja.

Priliku da odbrane pehar osvojen prošle godine, prvi će imati rukometaši Radničkog, koji će u finalnoj utakmici dočekati Mladost iz Čačka, učesnika prve lige Zapad.

“Vratili smo samopouzdanje i finale Kupa našeg regiona je prava prilika, kako da odbranimo prošlogodišnju titulu osvajača, tako i da trijumfalno okončamo kalendarsku godinu. Prošle sezone smo postigli najveći uspeh, uzevši učešće na fajnal – foru Kupa Srbije, a ove želimo da odemo stepenik više. Pozvao bih navijače da budu uz nas i devojke u finalnim utakmicama i da zajednički proslavimo osvajanje prestižnih titula”, najavio je finalnu utakmicu kapiten muške ekipe Radničkog, Miloš Stevanović.

Početak utakmice je zakazan za 18 časova, a pravdu će deliti sudijski par Stanislav Milošević iz Jagodine i Spasoje Kolak iz Kragujevca.

Nakon njih, na parket “SBB Jezera” će izaći rukometašice Radničkog, jesenji prvaci Super B lige, koje će pokušati da veoma uspešnu sezonu zaokruže osvajanjem regionalnog Kupa u utakmici sa srpskoligašem, kraljevačkim Metalcem.

“Pune samopouzdanja dočekujemo mladu ekipu Metalca u finalu Kupa – grupe Zapad. Željne smo da dokažemo da titula jesenjeg šampiona Super B lige nije slučajna i da se možemo nositi i sa ekipama iz višeg ranga, a glavna prepreka ka tom cilju su upravo Kraljevčanke. Ukoliko budemo igrale borbeno, požrtvovano i timski kao tokom cele polusezone, ubeđena sam da neće biti dileme ko će podići pehar i otići u sledeću rundu takmičenja”, optimistična je pred finalni susret kapiten ženske ekipe Radničkog, Tijana Petrović.

Meč će startovati u 20 sati a sudijski par čine Dragana Jakovljević i Danijela Sando iz Čačka.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime