BK RAVENS KG uspešni na Prvenstvu Srbije

0
996

Badminton klub RAVENS KG ostvario je značajne uspeha na seniorskom Prvenstvu Srbije za 2021. godinu koje je održano na beogradskoj Adi pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton savez Srbije i Badminton savez Beograda,.

Učestvovalo je u svih pet takmičarskih konkurencija šest igrača BK RAVENS KG: Lana Dramićanin, Selena Stojanović, Igor Jovanović, Aleksandar Jovičić, Luka Milić i Andreja Todorović (trener/igrač), dok je Jovana Maksić bila u ulozi sudije.

Kragujevački takmičari su osvojili 3. mesto za muške timove i bronzane medalje u ekipnoj kategoriji muške konkurencije

Bronzana medalja koju su osvojili U19 reprezentativci Aleksandar Jovičić i Igor Jovanović u muškim parovima individualnog takmičenja je imala najveći doprinos uz dodatne poene njih dvojice i Luke Milića i Andreje Todorovića osvojene u muškim singlovima i parovima.

Ekipni plasman muških timova:

1. BK Beograd 2.250 bodova,
2. BK Novi Sad 2.000,
3. BK Ravens KG (Kragujevac) 1.700,

Pored toga, ostvareni su plasmani na ekipnu peti poziciju u plasmanu Mešovitih timova (sa osvojenih 3.450 bodova) i ženskih timova (sa osvojenih 950 bodova).

Predsednik UO BK RAVENS KG i najstariji osvajač medalje na 28. državnom Prvenstvu Srbije Andreja Todorović.

“Sa ogromnom radošću i ponosom se vraćamo sa još jednog državnog prvenstva Srbije na kojem smo nastupili bez ikakvih kalkulacija. Čestitam svim saigračima jer su još jednom dokazali da se trud i kvalitetan rad u specifičnim pandemijskim uslovima protekle godine isplate i da je Kragujevac zaista grad badmintona. Juniori kluba nastupaju i na tradicionalnom međunarodnom turniru SERBIAN YOUTH INTERNAIONAL 2021 u Novom Sadu. Na ovom izuzetno jakom međunarodnom događaju u konkurenciji više od 600 takmičara iz 25 zemalja Starog kontinenta će učestvovati troje talentovanih juniora Stefan Maksimović i Selena Stojanović u katogoriji igrača do 15 godina i Natalija Đoković u kategoriji igrača do 11 godina. Ovime će na najbolji način biti stavljena tačka na veoma sadržajnu i uspešnu polusezonu kragujevačkog badminton kluba, a već od jula se nastavlja sa međunarodnim takmičenjima i internacionalnim pripremnim kampovima”, kazao je Todorović.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime