Bivši šef odborničke grupe Marko Nikolić napustio LDP

5
2021

marko nikolic ex ldp

Marko Nikolić, bivši odbornik i šef Odborničkog kluba LDP-a u periodu od 2012. do 2014. godine, danas je javno podržao listu „Veroljub Verko Stevanović Zajedno za Kragujevac (DS-ZZŠ)“.

Nikolić je rekao da se 25 godina zalaže za demokratizaciju Srbije i da je na tom putu često sretao Veroljuba Stevanovića, sa kojim je bilo perioda slaganja i neslaganja, ali sada je došao momenat da podrži njegovu kandidaturu za gradonačelnika Kragujevca.

– Sve podseća na nesrećne devedesete i došlo je vreme da se svi okupimo i ponovo oživimo Kragujevac, njegov razvoj i demokratizaciju. Zato je najbolje da podržimo Verka Stevanovića i sve ono što radi za Kragujevac, da podržimo njegovu kandidaturu i odborničku listu – rekao je Nikolić.

Ispred Izbornog štaba Zajedno za Kragujevac, Marku Nikoliću na podršci se zahvalio Saša Milenić. On je istakao da će se 24. aprila realizovati ciljevi borbe za Kragujevac i da Kragujevčani mogu da budu levičari i desničari, radikali i liberali, ali 24. aprila treba da su svi zajedno za Kragujevac.

– U ime pobedničkog tima liste „Veroljub Verko Stevanović Zajedno za Kragujevac (DS-ZZŠ) posebno se zahvaljujem Marku Nikoliću na podršci. Ona nam neizmerno znači i imponuje, budući da u jednom vremenu postkomunističke Srbije kada je društvo krenulo u borbu za liberalne i demokratske, evropske vrednosti. Marko Nikolić predstavlja jednog od prvaka naše genereacije koji se najpre u uskom krugu zalagao, a potom poput Verka Stevanovića i javno za te vrednosti i borio. Ovde je reč o odbrani našeg grada i podrška Marka Nikolića nam je važna, jer 24. aprila svi treba da budemo Zajedno za Kragujevac – istakao je Milenić.

Predsednik GrO DS u Kragujevcu i kandidat za odbornika i poslanički kandidat na listi „Za pravednu Srbiju“, Dušan Obradović, takođe je izrazio zahvalnost Marku Nikoliću, sa kojim gaji dugogodišnje i porodično prijateljstvo. Obradović je najavio kragujevačku konvenciju liste „Za pravednu Srbiju“ i promociju odborničke liste Veroljub Verko Stevanović Zajedno za Kragujevac (DS-ZZŠ) koja će biti održana 7. aprila u 19 časova, u hali ,,Šumadija sajma”.

– To je za nas centralni događaj u ovoj kampanji i pozivam sve Kragujevčane koji misle dobro Srbiji i ovom gradu da budu sa nama tog dana. Iz Kragujevca ima naših 13 kandidata za narodne poslanike i 87 za odbornike, za koje garantujemo da su izuzetan kadrovski potencijal. Raspoloženje u narodu se menja, građani se oslobađaju straha i to je vidljivo naročito u Kragujevcu iz kojeg treba da krenu promene u Srbiji. Na nama je da ih dodatno ohrabrimo i ponudimo dobre programe i ljude, a konvencija 7. aprila je izuzetna prilika za to – zaključio je Obradović.

5 KOMENTARI

 1. Preletac na jednu ili na drugu stranu je isto. Posle Seseljevih Radikala njegova podrska dodje kao slag na budjavu zzs tortu. Jadno i bedno ali to je Srbija, kad bolje pogledam i pripada tom drustvu unistitelja Kragujevca.

  • Nije rec o preletacima vise. Ovo je trenutak kada svi moramo da se ujedinimo protiv MMF-a i Svetske banke, jer te unistiteljske mere nemamo snage da izdrzimo. Uostalom, najveci svetski ekonomisti su se slozili da mere stednje nisu donele rezultate nigde u svetu. Te sulude i zelenaske mere, u stilu pozajmim ti pare ali te ne uslovljavam samo kako ces da ih potrosis, vec trazim da ti sve drugo poskupi, poput struje, poreza na nekretnine, trazim da otpustas ljude iako ne znas sta ce oni posle da rade, dakle te mere nisu izdrzali mnogo, mnogo jaci od nas. Stavise ne postoji primer zemlje u svetu gde su te mere uspele. Pricate da Srbija pobedjuje i da je u nekakvom suficitu a zaboravljate da je to tako jer su Srbi u ekstremnom deficitu, jer smo svakodnevno reketirani i ima nas sve manje.

 2. Jos jedan preletac! :)
  Izduvao u svom ataru, vise se ne pita mnogo, pakoveli ajd da im napakostim.
  Sve moralne gromade :)

 3. Nije on nikakav preletač, već čovek koji nije mogao da se pomiri sa politikom LDP na lokalnom nivou i podrškom koju je LDP dao SNS-u.
  Nikakve koristi nije imao od svog bavljenja politikom. Ono što je ulaskom u vlast na gradskom nivou uradio lokalni odbor LDP-a je bilo sramno a ono što danas radi kao privezak SPO-a, odnosno igračka Urošević Milana je smešno i jadno.
  Normalno je da nema šta da traži u toj i takvoj politici.

 4. Iz naprednjackih komentara provejavaju veliki strah i panika. Znaju naprednjaci vrlo dobro sta ce se desiti 24-og aprila i da od tada oni vise nece biti vazan faktor na politickoj sceni Kragujevca. Verko ce ih bukvalno obrisati. Kao i njihove lokalne satelite ili kombi-strancice LDP, SDS, SPO, DSSS…

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime