Naslovna Vesti Region Batočina: Svakom učeniku sa prosekom 5,00 novčana nagrada

Batočina: Svakom učeniku sa prosekom 5,00 novčana nagrada

0
1150

Batočinski osnovci i srednjoškolci, koji na kraju školske godine ostvare uspeh sa prosekom 5,00 dobiće 6.000 dinara i zahvalnicu –  ovo je odluka SO Batočina doneta na poslednjem zasedanju i primenjivaće se od ove školske godine.

Na XIII sednici SO Batočina usvojena je i Odluka o drugoj izmeni i dopuni Odluke o Bužetu opštine Batočina za ovu godinu. Drugim rebalansom su i prihodovna i rashodovna strana uvećane za vrednost projekata za čiju realizaciju su već zaključeni ugovori sa nadleznim ministarstvima. Ovoga put reč je o četiri projekta.

Prvi će sufinansirati Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i odnosi se na  radove na izgradnji mreže javnog osvetljenja za potrebe Industrijske zone „Žirovničko polje“ u iznosu od 4,5 miliona dinara.  Drugi, koji finansira isto ministarstvo, odnosi se na projekat „Izgradnja aplikativnog sistema za evidenciju i praćenje dokumentacije na centralnoj lokaciji Opštinske uprave Batočina, vredan je  7 miliona dinara.  

„Nastavak osavremenjavanja rada batočinske biblioteke i njenih ogranaka“, vredan je  600 hiljada dinara  i za njega će sredstva izdvojiti Ministarstvo kulture i nformisanja. I za  projekat  poboljšanja uslova stanovanja interno raseljenih lica, kroz kupovinu dve seoske kuće sa okućnicom, Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije dodelio je sredstva u iznosu od 3,06 miliona dinara, koja će se, takođe,  naći u rebalansu budžeta.

Na zasedanju je usvojena  i Odluka o pristupanju izradi Prostornog plana opštine Batočina, čiji je cilj preispitivanje planiranih rešenja za prostorno plansko uređenje, smernice razvoja delatnosti, namena površina i uslova za održivi i ravnomerni razvoj opštine, uz usaglašavanje ovog planskog dokumenta sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

Centar za socijalni rad za opštine Batočina, Rača i Lapovo „Šumadija“, dobio je novu  direktorku . Za vršioca dužnosti imenovana je Milica Mitrović, pravnica iz Batočine, a dosadašnji direktor Branislav Pavlović otišao je u penziju.

BEZ KOMENTARA

LEAVE A REPLY

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime