Avgust u okviru „Kragujevačkog kulturnog leta“ još bogatiji sadržajima

0
286

Ustanove kulture grada Kragujevca su za kragujevačku publiku u okviru „Kragujevačkog kulturnog leta“ tokom jula i avgusta priredile bogat i raznovrstan kulturno umetnički i zabavni program na različitim lokacijama.

Avgust ima još više programa i odiše još boljim stepenom kvaliteta u odnosu na jul, posebno imajući u vidu da je među velikim brojem sadržaja pet muzičkih festivala, ocenio je Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu.

– Festivalima WIBE, ESTAM-World Music, u organizaciji SКC, novim festivalom neafirmisanih autorskih rok bendova u organizaciji Doma omladine unapređujemo kulturnu scenu grada Кragujevca i na različitim lokacijama radimo na unapređenju kulturne raznolikosti a tako bogat i osmišljen koncept programskih aktivnosti nismo imali do sad. U „Кragujevačko kulturno leto“ uključeno je više ustanova kulture sa sadržajima drugačijim u odnosu na standarde tokom cele godine, jer smo želeli da taj međuprostor koji je postojao ranijih godina tokom leta sada upotpunimo i u toj ideji poprilično uspevamo, jer osim što su kvalitetni programi su dosta i posećeni. Istraživanja o kulturnim potrebama i navikama pokazalo je da je kragujevačka publika upravo to i očekivala od nas – programe na otvorenom u okviru kulturnog leta – zaključio je Bjeletić.

Program Кragujevačkog kulturnog leta u avgustu možete pogledati na sajtu kulturakg.rs.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime