Autotsaobraćaj zbog ogromnih dugova ostao bez voznog parka

2
3604

AutosaobraćajKragujevčani više nemaju autobusku stanicu pa su primorani da prevoznike traže na takozvanom privremenom stajalištu ili obližnjim ulicama.

Dok građani jure prevoznike radnici “Autotsaobraćaja” vode međusobni rat ko je kriv za propast preduzeća, koje je zbog ogromnih dugova ostalo bez voznog parka.

Do potpunog prekida rada došlo je zbog duga od 700.000 dinara za struju koja je sada isključena.

Autoprevoznik “Janjušević” je pre nekoliko meseci preuzeo deo linija i radnika kako bi se spasilo poslovanje Autosaobraćaja. To je izazvalo ogroman razdor između sindikata i radnika koji kriveći jedni druge optužuju i rukovodstvo, koje se inače u poslednjih godinu dana često smenjivalo.

Zbog neizmirenih dugovanja svi autobusi su prodati na licitaciji.

“Autosaobraćaj je ili pod hipotekom ili potražuju preko suda radnici. Sada nam je ukinuto restruktuiranje sada će verovatno i dobavljači da potražuju svoje tako da blokada ce biti mnogo veća”, kaže Ivan Luković predsednik Slobodnog sindikata.

Iz Slobodnog sindikata tvrde da je izvor problema oragnizovani kriminal pripadnika Samostalnog sindikata.

Rukovodstvo delimično krivi i radnike koji su podneli tužbu zbog dvadeset neisplaćenih zarada i tako blokirali račun firme.

“U ovom trenutku osim nekog čarobnog štapića ne postoji drugi način da preduzeće izađje iz krize u kojoj se nalazi”, kaže Srecko Aleksic, direktor “Autosaobracaja”

Ukupna dugovanja “Autosaobraćaja” iznose 19 miliona evra. Sa svim problemima ovo preduzece je na dobrom putu ka stečaju. Oko 160 radnika bi tako ostalo bez posla.

Izvor: B92

2 KOMENTARI

  1. Ovo je uglavnom istina,samo sto ovaj iz Slobodnog sindiikata nikako da kaze koliku je on stetu napravio u udesu koji je izazvao,prica se oko 2 miliona,i nije korektno da se samostalnom sindikatu ne da prilika da odgovori na ovako teske optuzbe.

  2. Bez obzira ko je kriv, grad kao što je Kragujevac ne sme da bude bez autobuske stanice. To je bruka i sramota svih u Autosaobraćaju pa do gradskog rukovodstva. Autobuska stanica mora što pre da se stavi u funkciju. Dokle će putnici da jure autobuse oko autobuske stanice…..?

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime