Automobili po ukusu žena – Top 10

0
3490

Da li ste se ikad zapitali koliko su različiti ukusi žena od muškaraca kada biraju koji će automobil kupiti?  Na bazi zvanične statistike napravili smo listu automobila sa najvećim procentualnim udelom ženskih kupaca. Sigurni smo da ćete sa jedne strane biti iznenađeni sa automobilima koje se nalaze na ovoj listi, a sa druge strane i sa automobilima koje ste očekivali da će se ovde sigurno pojaviti, a oni to nisu. U nastavku sledi lista deset najpopularnijih „ženskih“ automobila za 2011. godinu.

 

AUTOMOBIL #10 – Jeep Compass

Na desetom mestu se nalazi jedini američki automobil na listi. Automobil koji se sastavlja od 2006. u Belvidereu, Ilinojis, debitovao je 2006. predstavljanjem na „North American International Auto Show“-u. Džip Kompas je moderno SUV vozilo koje je, po definiciji, pravljeno da zadovolji pre svega kriterijume vezane za gradske ulice ali i da bude dovoljno „odvažno“ za izlet u prirodu. 52,7% kupaca ovog automobila su žene, što je dovoljno samo za 10. mesto naše liste.

 

AUTOMOBIL #9 – Nissan Juke

Nekonvencionalni krosover iz Nisana je imao mnogo kritika zbog svog jedinstvenog izgleda, ali je očigledno postao hit među damama. A zašto to i ne bi bio? Ima sve performanse koje jednoj dami trebaju: ne izgleda dosadno, ima dobre performanse, malo troši, i najbolje od svega – uprkos svojoj privlačnosti, one je prilično jeftin u poređenju sa drugim automonilima u svojoj klasi.

 

 

AUTOMOBIL #8 – Toyota RAV4

Prvi ikada kompaktni krosover SUV iz Tojote koji je došao na američko tržište bio je RAV4 i čim je stigao na američku obalu 1996. godine postao je hit! Savršenom kombinacijom korisnosti i cene, RAV4 je zaslužio da se nađe na 8. mestu liste najkupovanijih automobila od strane žena, sa procentualnim udelom ženskih kupaca od 53%. Usled toga što nije ogroman, kao na primer neki drugi Tojotini automobili (4Runner, Highlander…), RAV4 predstavlja kompromis koji je dobar za svakoga.

 

AUTOMOBIL #7 – Honda CR-V

Da li ste primetili da već postoji šablon? Dame očigledno vole krosover SUV-e. Sledeći na našoj listi automobila sa proporcionalno najvećim brojem ženskih kupacaje Honda CR-V, model koji ima sličnosti sa Tojotinim RAV4. I baš kao i RAV4, CR-V je dobro upakovano vozilo i odličan izbor za mlade porodice, jer nudi veliki prostor za putnike, ali i prtljag, kao i dosta porodično prijateljskih funkcija. 

 

 

AUTOMOBIL #6 – Hyundai Tucson

Ovo je jedini Hjundaijev predstavnik na ovoj listi. Iako je možda model Elantra bio očekivaniji da se nađe na ovoj listi, ali očigledno da njega u velikom broju kupuju i muškarci! Prostoran enterijer i efikasna potrošnja goriva je ono po čemu su Hjundaijevi modeli postali prepoznatljivi. Tukson ima vrlo sličnu poziciju na tržištu kao i CR-V i RAV4, pa i nije čudo što se nalazi na ovoj listi najpoželjnijih automobila od strane ženskih kupaca, sa udelom od 54%.

 

AUTOMOBIL #5 – Toyota Matrix

Naš prvi nekompaktni krosover SUV na listi je Tojota Matriks, ni 20.000$ vredan karavan/limuzina bez prave argumentacije kojoj grupi on tačno pripada. Ovo je prilično ekonomično vozilo koju karakteriše tradicionalna Tojotina pouzdanost, i verovatno je veliki favorit među mladalačkom ženskom populacijom.

 

AUTOMOBIL #4 – Volkswagen Beetle (Buba)

Čudi vas što popularna „buba“ nije prva na ovoj listi? Razlog tome je što je ovo lista za 2011. godinu, što znači da se ovde radi o novoj, redizajniranoj „bubi“ koja je zadobila i veliku pažnju muškaraca. Ali i pored toga, iznenađenje je videti da je, sa 56.4% ženskih kupaca, „buba“ ipak samo na četvrtom mestu ove liste. Interesantno je da je ovaj automobil na istoj ovoj listi, godinu dana ranije bio na vrhu. Očigledno je da stilske promene ovog automobila doprinele tome da i muškarci počnu u većoj meri da ga kupuju.

 

AUTOMOBIL #3 – Volkswagen EOS

Još jedan Folksvagenov predstavnik na ovoj listi je EOS, može se reći zrelija verzija „bube“. EOS predstavlja jednog od najbolje dizajniranih kabrioleta na tržištu. Iako mu se može zameriti da deluje blaže i ne baš uzbudljivo, EOS predstavlja kabriolet sa određenom notom prefinjenosti bez preterano nametnutog seksipila. Pored toga, ovaj automobil je vrlo zabavan za vožnju, što i dokazuje procentualni udeo ženskih kupaca od 56.4%.

 

AUTOMOBIL #2 – Nissan Rogue

Drugo mesto na listi zauzeo je Nisanov krosover Rogue – veći i konvencionalniji Juke, ukratko rečeno. Ono što on nudi u poređenju sa Jukeom je mnogo veći komfor, prostraniji interijer, a da pritom ovaj auto nije izgubio na svojoj ekonomičnosti i agilnosti, koji su inače karakteristika manjih automobila. Stoga, ovaj auto se čini idealnim za žensku populaciju, koja je kupac ovog automobila u procentualnom odnosu od 56.9%.

 

AUTOMOBIL #1 – Volvo S40

Bez sumnje, iznenađenje je da je na samom vrhu ove liste Volvo S40. Da li je stvar u tome da ovaj auto muškarci vide kao preterano bezbedno, konvecionalno, možda čak i dosadno vozilo, razlog zašto se oni tako teško odlučuju za kupovinu istog. Činjenica da je S40 na vrhu ove liste je vrlo interesantna, s obzirom da je švedski proizvođač automobila prestao sa proizvodnjom ovog automobila, iako se zna da je pozicioniranje na ženskom tržištu bitka koja će u narednim godinama dobijati sve veći značaj za svakog predstavnika automobilske industrije. Zvanični podaci kažu da je 57.9% kupaca u 2011. godini ovaj automobil bilo ženskog roda.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime