“Art Mania” obeležava pet godina rada

0
651

Udruženje “Art Mania“ obeležava pet godina rada. Osnovano je sa idejom da održi tradiciju, sačuva stare zanate i pomogne da naši sugrađani ispolje svoju kreativnost i talente, bez obzira na godine.

U svečanom salonu Skupštine grada danas je održan prijem za članove i prijatelje “Art Manie“.

Članove “Art Manie“ u ime grada pozdravila je Jasmina Predojević Simović, pomoćnica gradonačelnika za održivi razvoj grada i saradnju sa udruženjima i istakla je da je u današnje vreme globalizacije i serijske proizvodnje veoma važno podržati udruženja koja čuvaju tradiciju, neguju i prenose stare zanate, odnosno bogatu kulturnu riznicu našeg grada. Kroz projektno finansiranje, lokalna samouprava će i ubuduće pružati podršku ovakvim udruženjima.

Kreativne ideje, mašta i tradicija, utkani su u ručno rađene proizvode članova udruženja. Iza njih su mnogobrojni sajamski nastupi, manifestacije i izložbe humanitarnog karaktera.

“Mislim da za ovih pet godina, mnogo izložbi koje su iza nas, dokazuje našu snagu, naš kvalitet, a to što nas podržava grad, dokazuje da je ono što radimo prepoznato kao kvalitetno. Zahvaljujem se Eparhijskom domu, Narodnom muzeju, Knjaževsko srpskom teatru, hotelu “Kragujevac“ koji nam uvek otvaraju svoja vrata i ustupaju prostor za izložbe. Mi smo danas ovo što jesmo i zahvaljujući našim članovima koji su došli do toga svojim predanim radom i zahvaljujći tome što su jedinstveni”, rekla je Nataša Jagić, predsednica Udruženja “Art Mania“.

Ovu kalendarsku godinu, Udruženje “Art Mania“ će završiti novogodišnjom izložbom svojih radova u Knjaževsko srpskom teatru.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime