Arsenal fest: „Kultur Shock“, Marki Ramon…

0
2125

Posle prvog hedlajnera, škotske grupe Texas, organizatori Arsenal festa 08 objavili su još dva imena koji će nastupiti na festivalu koji se od 21. do 23. juna održava u Kneževom arsenalu – američku grupu Kultur Shock (Balkan-Gypsy-Punk-Metal) i nekadašnjeg bubnjara legendarnih Ramones-a Markija Ramona.

Premijerno na Arsenal 22. juna na Main Stage iz Sijetla dolazi zvučni udar zvan Kultur Shock, frontmena Srđana Đine Jevđevića, koji preko 20 godina krstari planetom kao prvorazredna festivalska atrakcija, muzički sudar angažovanih stavova i zvukova Balkana sa pankom, metalom i rokom.

Kultur Shock je pre nekoliko dana objavio novu pesmu Refugee Song, čime su prekinuli jednogodišnje „duševno preispitivanje i istraživanje kako ploviti dalje u svetu koji trenutno nema nikakvog smisla“.

Đino se samoispitivao: „Šta bih trebao reći? Rekao sam vam? Govorili smo vam? Dakle, imamo dosta toga da kažemo. Muzički i pesnički“, poručuje Kultur Shock.

Prve večeri 21. juna na Arsenalovom Garden Stage-u nastupiće Marky Ramone, nekadašnji bubnjar legendarnog američkog pank benda Ramones. Marky se pridružio Ramones-ima pre 40 godina, na kultnom albumu Road To Ruin (1978), a sada će na jubilej podsetiti na pesme velikog benda i prirediti u Kragujevcu nezaboravnu pank žurku.

Naredenih nedelja biće saopštena i ostala imena izvođača koja će nastupiti na Main Stage-u smeštenom u jedinstveni, fantastični otvoreni prostor u okviru fabrike municije iz 19. veka, Garden Stage-u, u prelepom zelenilu „Zastavine bašte“, kao i na Explosive DJ stage u rustičnom zdanju „Čaurnice“.

Komplet ulaznica za sve tri večeri košta 2.000 dinara do 14. marta, u Domu omladine Kragujevca i preko mreže Eventim! Od 14. marta kreću pojedinačne ulaznice, a komplet će biti skuplji.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime