Aplauzi za ekipu filma “Santa Maria della Salute”

0
1887

Ekipa filma „Santa Maria della Salute“ pozdravila je publiku u prepunim salama bioskopa Cineplexx u Kragujevcu i Nišu. Glumci Vojin Ćetković, Tamara Aleksić, Ljubomir Bulajić, producenti filma, kao i izvršni producent Dejan Lutkić ispaćeni su ovacijama.

film

Priča o Lazi Kostiću počinje u Veneciji, pred crkvom Santa Maria della Salute, zbog koje se pesnik u mladosti pesmom ljutio na dužda što je za gradnju te crkve posekao silne šume u našim krajevima. Ovo je emotivna ispovest o najvećoj srpskoj ljubavnoj priči, o odnosu najvećeg pesnika srpske književnosti i mlade, učene, prelepe Lenke Dunđerski. Film nas vodi kroz život i unutrašnju borbu velikog i „drukčijeg“ čoveka, pesnika, prevodioca, doktora prava, novinara… U poznom dobu, Lazi će se duh Lenke Dunđerski i crkva Santa Maria della Salute među sobom preplitati i dovesti do stvaranja njegove najčuvenije pesme.

Film “Santa Maria della Salute” najnovije je ostvarenje reditelja Zdravka Šotre, i nalazi se na redovnom repertoaru svih Cineplexx bioskopa.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime