APEL: Ne bacajte žar u kontejnere!

1
573

Javno komunalno preduzeće Šumadija apelovalo je na sugrađane da ne bacaju žar u kontejnere, jer je zbog nemarnosti pojedinih sugrađana juče u Zmaj Jovinoj ulici zapaljen kontejner za odlaganje ambalažnog otpada.

Vatra je vrlo brzo zahvatila kompletan sadržaj posude i u potpunosti uništila kontejner. Ekipe vatrogasne jedinice odazvale su se po pozivu i vrlo brzo ugasile plamen, tako da se požar nije proširio na okolinu.

– Molimo sugrađane da budu obazrivi prilikom odlaganja zapaljivog otpada, (žara,  neohlađenog pepela, opušaka cigareta), zato što su to najčešći uzročnici požara. Zbog nesmotrenosti, u Srbiji se godišnje uništi oko 2.000 kontejnera tokom grejne sezone. Pored materijalne štete, gust dim dodatno utiče i na zagađenje vazduha.

1 KOMENTAR

  1. U vecini slucajeva nije zbog nesmotrenosti vec zbog bahatosti! Cudan smo mi narod. Ono sto nije nase sta nas briga. Otprilike tako. U Erdogliji I dalje se plastika ubacuje u bilo koji kontejner, staklo isto, oko kontejnera, tosteti, lusteri sta god je vec neko imao da izbaci iz stana. I to tako stoji danima. Ispred jedne zgrade, vec cetri godine se nalazi kauc par metara od ulaza u zgradu I niko ne reaguje. Odlican smestaj za macke I pse lutalice.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime