Anđela Jevtić: magična fotografija

0
3466

Kragujevčanka Anđela Jevtić (20) pobednica je četvrtog i poslednjeg ciklusa letnjeg foto-konkursa sajta Superodmor.rs, a tako je pozicionirana zahvaljujući fotografiji “Magic“.

Foto-konkurs je trajao od 6. avgusta do 2. septembra, a Anđelina fotografija je prvenstveno ušla u uži izbor od 20 fotografija, nakon čega je proglašena za najbolju odlukom žirija.

Magična fotografija ljubavi u poletu letnje opčinjenosti nastala je u Grčkoj za vreme letovanja koje je pobednica foto-konkursa provela sa dečkom.

Sunčani trenutak radosti i ljubavi vešto skladišten u objektiv fotoaparata, našoj sugrađanki pobednici je u vidu nagrade doneo odmor u Grčkoj, na Tasosu u organizaciji turističke agencije „Sabra Travel”.

Kako tvoja fotografija „Magic“ komunicira sa publikom? Šta je ono što je nju izdvojilo kao pobednicu ovog foto-konkursa?

Do sada su ljudi veoma pozitivno reagovali na tu fotografiju. Mislim da ime ove fotografije sve govori. Žiri je bio taj koji je odabrao najlepšu fotografiju.

Jesi li očekivala da će ti ljubav prema fotografiji doneti pobedu na foto-konkursu sajta Superodmor.rs?

Iskreno, ne. Oduvek sam gajila ljubav prema fotografiji ali nisam ni sanjala da ću jednog dana osvojiti bilo kakvu nagradu.

Koliko dugo se baviš umetničkom fotografijom?

Oduvek sam fotografisala i trudila se  da mi fotografija ispadne dobra, počevši od fotografije nastalih putem telefonske kamere pa do profesionalnog fotoaparata. Poslednjih godinu dana krenula sam ozbiljnije time da se bavim.

Šta te je privuklo svetu fotografije?

Sve što jedna dobra fotografija može da pruži. Želim da ono što vidim – prenesem i u objektiv aparata. Veliki sam perfekcionista što se fotografije tiče i ne odustajem dok nesto ne odradim kako sam i zamislila, kako bi ta fotografija ispala kako treba.

Šta predstavlja izvor inspiracije za nastale fotografije?

Obvožavam da fotografišem portrete u prirodi. Fascinira me lepota prirode i to je on što me inspiriše.

Da li ti fotografisanje predstavlja hobi ili ipak nešto više od povremenih užitaka?

I jedno i drugo.

Sve je više mladih koji svoj umetnički izražaj usmeravaju ka fotografisanju. Po tvom mišljenju, šta čini kvalitetnu fotografiju i dobrog fotografa?

Najvažnije od svega je voleti fotografiju i voleti to što radite. Svaki fotograf ima svoj pečat i uvek treba biti različit od ostalih i biti svoj u svom radu.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime