Alternativa – Slađan Rakić: Za Kragujevac u kome će građani želeti da ostanu

0
1028

Kao što smo i najavili RITAM GRADA će objaviti seriju tekstova o kragujevačkim političkim akterima. Jednom nedeljno ćete na Ritmu grada biti u prilici da pročitate šta stranke i politički pokreti u Kragujevcu planiraju da rade ukoliko im građani poklone poverenje na narednim lokalnim izborima. Odgovore stranaka obajvljujemo onim radosledom kako smo ih dobili.

U ime kragujevačke ALTERNATIVE (Kragujevačka inicijativa i Nova snaga) na pitanja Ritma grada odgovorao je predsednik Slađan Rakić.

RG: Kako biste ocenili trenutno stanje u Kragujevcu?

ALTERNATIVA: Trenutno 7 od 10 ljudi u gradu na pitanje šta planiraju odgovara da žele da napuste grad, odsele se u Beograd ili inostranstvo. Taj podatak najbolje odslikava stanje.

RG: U kom segmentu su neophodna poboljšanja?

ALTERNATIVA: Nabrajanje segmenata oduzelo bi mnogo redova, jer je svuda potrebno poboljšanje. Sposobni kadrovi su polazna tačka, a to nama nedostaje od komunalnog sektora, preko kulture, sporta i najvažnije – privrede. Problemi i izazovi su na svakom koraku.

RG: Koji su, po Vama, najvažniji strateški ciljevi grada?

ALTERNATIVA: Strateški cilj je da se Kragujevac poveže na severnu ili južnu obilaznicu za jedan od koridora. Bez toga smo intensium cecum (srp. slepo crevo)! Rešavanje pitanja Energetike i zagađenja, gradske deponije…

RG: Kakvi su Vaši stavovi o protestima građana koji traju već mesecima?

ALTERNATIVA: Podržavamo svaki vid mirnog iskazivanja drugačijeg mišljenja i drago nam je što postoji mogućnost da građani koji na taj način razmišljaju mogu slobodno da šetaju.

RG: Zašto je Vaša politička ponuda za građane bolja od konkurentskih?

ALTERNATIVA: Alternativa zastupa program praktične politike – konkretnim predlozima i delima rešavamo probleme građana na koje smo u mogućnosti da utičemo, dok odborničkim pitanjima skrećemo pažnju na sve druge izazove koje treba da reše gradske vlasti. Stojimo svojim imenima i prezimenima, biografijama sa puno konkretnih dela i pružamo šansu svima koji žele da krenu sličnim putem da se iskažu.

RG: S kim biste mogli da napravite postizborne saveze, a ko nikako ne dolazi u obzir i zbog čega?

ALTERNATIVA: Grupa građana ne sme da otpuše nijednu političku opciju pre izjašnjavanja građana i o tome ćemo razmišljati posle izbora. Precrtavamo samo pojedince koji su svojim koruptivnim radnjama doprineli samo ličnom budžetu, a na štetu svih građana Kragujevca.

RG: Gde vidite Kragujevac u odnosu na ostale gradove u Srbiji kroz 10 godina?

ALTERNATIVA: Grad u kojem 7 od 10 građana kaže da želi da ostane u gradu i tu stvara svoju porodicu, sa sigurnim poslovima i što više privatnih preduzetnika.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime