Aleksić: Za spečavanje širenja korone u školama odgovorni i roditelji

0
1486

Institut za javno zdravlje Kragujevac je pred početak nove školske godine dezinfikovao sve škole, a lokalna samouprava je obezbedila zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju, ističe član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Dušan Aleksić.

Aleksić je, kako prenosi zvaničan sajt Gradske uprave, apelovao na roditelje da ukoliko kod svoje dece primete bilo kakve simptome respiratorne infekcije ili povišenu temperaturu ne šalju ih u školu.

“Isto važi i za roditelje koji su u samoizolaciji i imaju simptome, decu ne moraju slati u školu dok ih ne testiraju, kako bi se utvrdilo imaju li virus ili ne. Velika odgovornost na sprečavanju potencijalnog širenja virusa i zaštite druge dece je na roditeljima”, poručio je Aleksić.

On je dodao i da Grad Kragujevac u ovom trenutku radi na tome da školama nabavi potreban broj klupa, s obzirom na to da u jednoj klupi sedi po jedan đak.

“Obezbedili smo i vizire za učenike dve specijalne škole u Kragujevcu, a imamo i ponudu jednog kragujevačkog privrednika koji želi da svim školama pokloni beckontaktne toplomere. Grad je uradio sve što je mogao, pa korona u škole sada može ući samo ukoliko roditelji ne budu bili dovoljno odgovorni”, kazao je Aleksić.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime