Aktivisti “Kragujevačke inicijative” uređivali “Lepu Brenu”

0
480

 

Odbornik u Skupštini grada Slađan Rakić i aktivisti “Kragujevačke inicijative”, koja deluje u okviru Saveza 90 zelenih Srbije, odazvali su se na poziv stanara zgrade “Lepa Brena”, i zajedničkom akcijom uklonili grafite i natpise sa fasade.

Aktivisti su takođe uklonili samoniklo rastinje, a najavljena je i sadnja lipa u oktobru.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima akcijom je još jednom poslala poruku da treba probuditi svest nesavesnih meštana u očuvanju životne sredine. Takođe, ističe se, da je “Kragujevačka inicijativa” spremna da podrži svaku komšijsku inicijativu u sređivanju svog ambijenta što čini da se malim koracima ulepšava sam grad.

Slađan Rakić navodi da ne treba delovati samo u izbornoj godini i jedino tada pružati podršku svojim sugrađanima.

“Naše akcije su pokazatelj da je nekada potrebno tako malo da određeni deo grada dobije bolju, reprezentativniju sliku”, samtra Rakić.

On je apelovao na rukovodstvu SPD Radnički i čelnike grada, da utiču na navijače da ne ostavljaju svoj potpis na svakoj fasadi ovog grada “već da se opredele mesta za murale i slične navijačke sadržaje”.

“U narednom periodu planiramo veliki broj akcija sređivanja i pošumljavanja naselja i ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane da nam se jave i iznesu svoje ideje kako bi im pružili adekvatnu podršku i pomoć. Hajde da zajedničkim snagama mislimo globalno, a delujemo lokalno”, istakao je Rakić.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime