Akcija „Zajedno za dečije osmehe“ i u Kragujevcu

0
488

Kragujevac je jedan od gradova u kome je Fondacija „Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić“ i “Svetosavsko zvonce” u saradnji sa Kancelarijom za mlade organizovala akciju prikupljanja pomoći pod nazivom „Zajedno za dečije osmehe“.

Odeću, obuću, slatkiše, školski pribor, knjige i igračke namenjene deci iz najsiromašnijih sredina na teritoriji Srbije a posebno deci sa Kosova i Metohije u Kancelariju za mlade juče su doneli predstavnici studentskog parlamenta Pravnog fakulteta kragujevačkog Univerziteta, đačkog parlamenta Prve tehničke škole, učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Vukašin Marković“ kao i mnogobrojni Kragujevčani. Ovu humanitarnu akciju podržao je i grad Kragujevac.

U okviru akcije „Zajedno za dečije osmehe“ pomoć se prikuplja u Nišu i Novom Sadu, a građani Kragujevca će svoje pakete pomoći moći da donesu u Kancelariju za mlade u ulici Save Kovačevića broj 5 do petka.

“Akcijom želimo da probudimo svest kod mladih da smo još uvek zajednica koja brine jedni o drugima i da deci sa ugroženih područja a posebno sa Kosova i Metohije možemo da ulepšamo ovaj praznični mesec”, rekla je Marija Đoković, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Sa željom da se pošalje 100 hiljada poruka do kraja januara u okviru akcije je otvoren i humanitarni broj Fondacije 4334 a prikupljena sredstva biće iskorišćena za podizanje i obnovu kuća ugroženih porodica sa više dece. Za iste namene svi koji žele mogu uplatiti novac i na račun Fondacije 265-1610310004716-35.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime