Akcija prikupljanja sijalica i baterija za reciklažu

0
488

U sredu, 10. avgusta, u periodu od 11 do 13 sati na platou ispred zgrade Gradske uprave, u okviru projekta “Povećanje stope reciklaže za baterije i sijalice”, građani će moći da iskorišćene baterije i sijalice bezbedno uklone iz svog domaćinstva. Predajom tog opasnog otpada na promotivnom štandu ispred Gradske uprave, Kragujevčani će dobiti simbolične nagrade uz kreativne i edukativne sadržaje.

Cilj akcije je širenje svesti o značaju reciklaže baterija i sijalica i njihovog negativnog dejstva, ukoliko se odlažu zajedno sa komunalnim otpadom i završe na deponijama.

U okviru projekta „Povećanje stope reciklaže baterija i sijalica”, tokom prošle godine u Kragujevcu su postavljene posude za bezbedno odlaganje ove vrste otpada na sedam lokacija i to u zgradi Gradske uprave, zgradi Gradske poreske uprave, u Javno stambenom preduzeću Kragujevac na naplatnim mestima u Domu samoupravljača, na Aerodromu, u ulicama Ljubiše Bogdanovića i Stojana Protića i u zgradi JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Projekat sprovode NALED i Nemačka razvojna saradnja, u partnerstvu sa kompanijama Božić i sinovi, E-reciklaža i Udruženjem reciklera Srbije, a grad Kragujevac je prva pilot lokalna samouprava koja se priključila projektu.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime