AK Radnički na meti lopova

1
1059

ukradena opremaTeretana Atletskog kluba Radnički na stadionu „Čika Dača“ obijena je, najverovatnije u noći između nedelje i ponedeljka, i tom prilikom odnet je deo sprava, izuzetno neophodnih za trenažni proces, pogotovo u ovom zimskom periodu.

Aktuelni šampion države u opremanje teretane u kojoj su stvoreni dobri uslovi za rad uložio je 100.000 dolara, a ovo je treći put u ovoj godini da su lopovi posetili klupske prostorije.

– U prvom naletu uspeli smo da vidimo da su lopovi odneli tri olimpijske šipke i komplet tegova i blago je reći da smo šokirani. U toku ove godine, tri puta smo bili na meti lopova, ali sada je definitivno pričinjena najveća materijalna šteta. Bili smo srećni što smo kako–tako uspeli da organizujemo obavljanje zimskih priprema u Novom Sadu, a sada smo izloženi opasnosti da nam trenažni proces bude totalno paralisan, u situaciji kada pravimo zalet za nastup u Kupu evropskih šampiona, najvažnijem takmičenju u predstojećoj godini – istakao je Ivan Pavlović, predsednik kragujevačkog kluba.

Pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu izvršili su uviđaj i pokušaće da što pre dođu do nekih operativnih saznanja. Stekao se utisak da su počinioci ovog krivičnog dela preko glavnog terena došli do zgrade kluba, obivši dvoja vrata.

– Kao da je neko tačno znao šta traži i gde to da nađe, s obzirom da je sve ostalo na broju. Verujem da je ovo planski urađeno, u svakom slučaju dobro organizovano, jer trebalo je izneti 140 kilograma tegova, što se svakako ne može učiniti tako brzo. Sve naše nade uprte su u rad policije. Nadamo se da će počinioci biti otkriveni i da će nam rekviziti biti vraćeni. Vrednost ukradenih rekvizita je oko pola miliona dinara i teško da ćemo biti u stanju da ponovo izdvojimo sredstva za njihovu kupovinu – zaklučio je prvi čovek Radničkog.

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime