AIESEC: Zakorači u svet IT-ja

0
876

Organizacija AIESEC organizuje novi projekat pod nazivom TEACHnology. Prijave su otvorene, a početak projekta zakazan je za 20. novembar, a trajaće pet nedelja, dok se radionice odvijaju dva puta nedeljno.

“Cilj nam je da privučemo što više mladih studenata koji žele da rade na sebi, da čuju od uspešnih predavača dosta toga o IT tehnologijama i da im podignemo svest o važnosti vannastavnih aktivnosti”, ističu u organizaciji AIESEC.

Da li znaš da je Zuckerberg svoju programersku karijeru započeo još kao srednjoškolac? U njegovo vreme dostupnost i razvoj informacionih tehnologija bila je na mnogo nižem nivou nego danas. Danas, tehnologiju srećemo na svakom koraku.
Ukoliko želiš da znaš više o svetu novih tehnologija i naučiš kako da primenjuješ to znanje, AIESEC organizuje projekat TEACHnology za srednjoškolce!

TEACHnology projekat počinje 20. novembra i traje 5 nedelja. Održava se uživo na Ekonomskom fakultetu i u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, ali u zavisnosti od epidemiološke situacije, prilagodiće se format projekta i biće održan online. Učešće na projektu iznosi 2.000 dinara.

Učešćem na projektu možeš da:

• Stekneš nova poznanstva
• Čuješ motivacione govore i priče stručnjaka iz oblasti IT-ja
• Naučiš da radiš u timu
• Stekneš nova znanja iz neke od oblasti: game development, web design, cyber security, cryptography i kako da ih primenjuješ
• Poboljšaš svoje networking veštine

Koja je ideja projekta?

Ideja jeste da kroz dve do tri kreativne radionice nedeljno, sa kompanijama i stručnim predavačima iz oblasti IT-ja, srednjoškolce upozna sa osnovama informaciono-komunikacionih tehnologija, razvoju sajtova, web dizajnu i ostalim programerskim veštinama i sve to kroz rad u timovima.

Kako da se prijaviš? Link za prijavu: https://bit.ly/prijava-za-projekat

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 110 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću omladinsku organizaciju vođenu od strane mladih. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime