Savet Šumadijskog upravnog okruga zadovoljan protivgradnom zaštitom

0
814

U prisustvu predsednika svih opština Šumadije i gradonačelnika Kragujevca, danas je održana četvrta sednica Saveta Šumadijskog upravnog okruga. Govorilo se o mogućnostima većeg uključivanja komunalne inspekcije u borbi protiv nelegalnog prometa duvana, kao i o stanju protivgradne odbrane na teritoriji Šumadijskog okruga.

sednica

Zbog nestabilnih vremenskih prilika u protekloj protivgradnoj sezoni na području Republike Srbije zabeleženo je 57 dana u kojima je dejstvovala protivgradna odbrana, utrošeno je oko 6.500 raketa.

Ostvareni su dobri rezultati zaštite poljioprivrednog zemljišta na području Srbije, a naročito u Šumadiji, navode u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

U upravi Šumadijskog okruga zadovoljni su reagovanjem protivgradne odbrane u protekloj sezoni na području Kragujevca i opština u regionu.

U sistemu protivgradne zaštite i u narednoj sezoni biće obezbedjeni 100 raketa i naknada za strelce, najavila je načelnica Šumadijskog orkuga Biljana Ilić Stošić koja je predsedavala IV sednici Saveta Šumadijskog upravnog okruga.

Savet je razmatrao i mogućnost većeg učešća komunalne inspekcije u borbi protiv nelegalnog prometa duvana i proizvoda od duvana.

U gradskoj upravi za inspekcijiski nadzor su ocenili da su komunalci do sada asistirali poreznicima i tržišnoj inspkeciji.

Za šire aktivnosti koje podrazumevaju i ovlašćenja o oduzimanju robe potrebna je dodatna obuka 11 inspektora koja bi uskoro trebalo da bude realizovana, uz rešavanje pitanja skladištenja robe iz nelegalnog prometa.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime