10 najboljih humorističhih TV serija (FOTO)

0
1961

Napraviti listu najboljih humorističkih serija ikada je bio veći izazov nego što se u početku činilo. Toliko legendarnih i kultnih serija, koje su zasmevale generacije treba ukombinovati sa serijama novijeg doba, koje probijaju sve rekorde gledanosti. Ne postoji objektivan način da se sastavi ova lista, jer koliko je ljudi toliko je i mišljenja. No, ipak smo se potrudili da listu napravimo po određenim kriterijumima, kao što su njena popularnost, kultni status koji je dostigla, i broj fraza i rečenica koji su se odomaćili u našem svakodnevnom govoru.

 

TV SERIJA #10 – ALLO ALLO

Glavne uloge: Gorden Kej, Karmen Silvera, Gaj Siner

Radnja se odvija za vreme Drugog svjetskog rata, oko čoveka zvanog René Artoa, vlasnika malog kafea u gradiću Nuvionu. Gradić su okupirali Nijemci, koji su pokrali sva vredna umetnička dela u njemu. Među njima su prvi ikada napravljeni sat sa kukavicom i slika „Posrnula Bogorodica“ od Van Klompa. Zapovjednik grada odlučuje zadržati ih za sebe poslije rata i Renéu daje sliku da ju sakrije u svom kafiću…

 

TV SERIJA #9 – MONTY PYTHON’S FLYING CIRCUS (Leteći cirkus Montija Pajtona)

Glavne uloge: Grejem Čepmen, Erik Idl, Teri Džons, Majkl Palin, Teri Gilijam, Džon Kliz

Ekipa koja nema poštovanje ni prema kome, komedijaška trupa Montija Pajtona, prikazuje neprestane skečeve koji su često nadrealni, cinični, uvredljivi, beskompromisni i neukusni – ali neizbežno urnebesni.

 

 

 

 

TV SERIJA #8 – THE BIG BANG THEORY (Štreberi)

Glavne uloge: Džon Galecki, Džim Parsons, Kejli Kvoko, Sajmon Helberg

Serija govori o Leonardu i Šeldonu koji se razumeju u kvantnu fiziku, ali im rešavanje jednostavnih stvari ne polazi za rukom. Njih dvojica su genijalni fizičari kojima je lakše da razumeju na koji način funkcioniše svemir, nego da se sporazumeju sa ljudima, a posebno sa devojkama. U stan pored njihovog doseljava se devojka po imenu Peni u koju se svi zaljubljuju. Leonard u Peni vidi šansu za romansu. Leonard i Šeldon stanuju sa dvojicom cimera po imenu Hauard i Radžeš. U njihovim životima svakodnevno se prepliću razne životne situacije u kojima su uvek umešani pamet i ljubav.

 

 

TV SERIJA #7 – THE SIMPSONS (Simpsonovi)

Glasove dali: Dan Kastejlaneta, Nensi Kartrajt, Džuli Kavner, Jirdli Smit

Sa središtem u Springfildu, prosečnom američkom gradu, šou se fokusira na svakodnevne avanture porodice Simpson: Homera, Mardž, Barta, Lise i Megi, kao i mnogih drugih likova. Od početka, serijal je bio ikona pop kulture, privlačeći stotine slavnih ličnosti da gostuju u njemu. Šou je takođe postao slavan zbog neustrašivog ismejavanja politike, medija i američkog načina života u celini.

 

 

 


TV SERIJA #6 – THAT ’70S SHOW (Vesele sedamdesete)

Glavne uloge: Tofer Grejs, Ešton Kučer, Mila Kunis, Deni Masterson, Laura Prepon, Vilmer Valderama

Erik Forman i njegovi prijatelji su tipični tinejdžeri na ivici punoletstva. Previše živahni za predgrađe Viskonsina, oni se često okupljaju u podrumu Erikovih roditelja, Reda i Kiti, gde se i veći deo radnje serije i odvija. Erikovi prijatelji su: komšinica Dona – koja je zaljubljena u njega, Kelso – momak sjajnog izgleda ali ne baš bistrog uma, Džeki – Kelsoova razmažena devojka, Hajd – paraonični teoretičar zavere, i Fez – zbunjeni student sa razmene.

 

 

TV SERIJA #5 – SOUTH PARK (Saut Park)

Glasove dali: Trej Parker, Met Stoun

Ova animirana serija prati doživljaje četiri dečaka u gradu Saut Park u Koloradu: Erika Kartmana (grubi, sadistički, rasistički, debeli klinac), Kajla Broflovskog (religioznog jevreja koga Erik Kartmen stalno zeza upravo zbog toga što je jevrej), Stena Marša (tihi dečak koji je veoma zaljubljen u drugaricu iz razreda Wendy Testaberger), i Kenija Makormika (momak koji je sakriven u narandžastoj jakni sa kapuljačom, tako da uvek mumla i umire u svakoj epizodi). Iako je animirana, serija nosi oznaku „18+“ zbog čestih psovki, eksplicitnih scena i nasilja.

 

 

 

TV SERIJA #4 – MR BEAN (Mister Bin)

Glavne uloge: Rouan Atkinson

 

Otkad se prvi put pojavila 1989. godine, serija „Mr. Bean“ oduševila je svojim humorom koji se bazira uglavnom na gegovima, grimasama i fizičkim nezgodama, smeštenima u svakodnevnicu koju uspešno parodiraju. Pritom Mr. Bean gotovo nikad ne govori, njegove grimase više su nego dovoljne, a kad izusti koju reč ili uzvik, ni to ne čini na normalan način, već dubokim i prigušenim glasom.  Iz epizode u epizodu upada u neverojatno besmislene situacije iz kojih se zatim na još besmisleniji način izvlači, iako sve u početku izgleda najjednostavnije moguće. Vrlo često uopće ne obraća pažnju na okolinu i ne zamara se time kako bi to slučajni prolaznici mogli doživeti.

 

 

TV SERIJA #3 – TWO AND A HALF MEN (Dva i po muškarca)

Glavne uloge: Čarli Šin, Džon Krajer i Angus T. Džons

Dva i po muškarca je strana serija koja govori o životu porodice Harper, koju čine dvojica odraslih muškaraca i jedan dečak. Bez obzira na godine koje imaju, sva trojica su nezreli u kompletu. Seriju podjednako obožavaju i muškarci i žene.

Mnogi su seriju „Dva i po muškarca“ počeli i nastavili da gledaju upravo zbog Čarlija Šina. Serija je bazirana na humoru koji pogađa sve teme kao što su seks, emotivni odnosi, razvodi, porodični odnosi, ljubav i novac.

Čarli je neženja koji potroši sav novac koji zaradi, žene ga obožavaju i stalno mu različite dolaze u kuću. Kod njega u kući živi rođak Alan sa sinom Džejkom. U celu priču se upliću Alanova bivša žena Džudit i Čarlijeva majka Evelin.

 

 

TV SERIJA #2 – ONLY FOOLS AND HORSES (Mućke)

Glavne uloge: Dejvid Džejson, Nikolas Lindhurst

Kultna britanska serija koja prati sudbinu braće Troter, sitnih prevaranata koji se bave prodajom svega i svačega na crno, a sve to u nadi da će se brzo obogatiti kad im jednom krene. Del Boj i Rodni zauzimaju posebna mesta u našim srcima, ali deda, ujak, Bojsi i Triger ne zaostaju puno za njima.

Ko bi zaboravio Delov francuski ili njegove koktele od kojih su nas i preko ekrana boleli zubi. Ili farbanje sobe bojom za aerodromske piste. Ili momke kako ulicom trče u kostimima superjunaka. Ili ujakove medalje, dedin razgovor s urnom, Rodnijevu “pobedu” na takmičenju u slikarstvu za decu… Svaka epizoda – jedan dragulj, ili više njih…

 

 

TV SERIJA #1 – FRIENDS (Prijatelji)

Glavne uloge: Dženifer Aninston, Kortni Koks, Liza Kudrou, Met LeBlank, Metju Peri, Dejvid Švimer

Da li znate nekoga ko nije gledao ovu kultnu seriju ?! Ne? Zato ona i jeste na našem prvom mestu najboljih humorističkih serija ikada! Svi smo je gledali, svaku epizodu neizmerno mnogo puta, i opet možemo da je gledamo iznova i smejemo se šalama koje već znamo napamet. Rejčel, Ros, Fibi, Monika, Čendler i Džoi, svatko poseban na svoj način, oduševljavali su srca širom sveta punih deset godina!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime