ZZŠ: Krivične prijave ako grad uzme novac apoteka

- -
0

Zajedno za Šumadiju oštro se protivi odluci da se deo prihoda Apotekarske ustanove “Kragujevac” prelije u gradski budžet. Šef odborničke grupe te političke opcije Bojan Stojadinović je, na konferenciji za medije održanoj tokom sednice Skupštine grada, najavio i da će Zajedno za Šumadiju podneti krivične prijave protiv osoba koje omoguće takvu transakciju.

zzs1

Namera vlasti da novcem Apotekarske ustanove „Kragujevac“ popuni gradski budžet je skandalozna i protivzakonita, smatraju u odborničkoj grupi Zajedno za Šumadiju.

Taj novac, tvrde u ZZŠ, nalazi se na namenskom računu, a predviđen je za nabavku medikamenata, edukaciju zaposlenih i razvoj usluga. Ukoliko dođe do prebacivanja novca u gradski budžet iz ove sttranke najavljuju da će protiv odgovornih podneti krivične prijave.

Za odbornike Zajedno za Šumadiju neprahvatljiva je i odluka da se Ministartvu pravde ustupi parcela za izgardnju objekta u kome bi bile smeštene sve pravosadne institucije u Kragujevcu. Šef odborničke grupe ZZŠ Bojan Stojadinović smatra da je država mogla da plati za parcelu ili ponudi nešto u zamenu, recimo kasarnu.

U Zajedno za Šumadiju očekuju i početak rasprave po krivičnim prijavama koje su podneli zbog, kako tvrde, nezakonitih imenovanja direktora „Parking servisa“ i Javnog stambenog preduzeća.

Takođe, ocenjuju stanje u gradskim medijima kao katastrofalno, za šta veliku odgovornost snosi lokalna vlast jer već dve godine ne raspisuje konkurs za sufinasiranje medijskih sadržaja od javnog značaja.

Nema komentara

Odgovorite