„Zoohigijena” – Prihvatilište za pse i mačke u Kragujevcu

- -
7

zoohigijena-copy

Izgradnja modernog objekta za zbrinjavanje pasa lutalica, sa veterinarskom ambulantom, kupatilom za životinje i kavezima koji imaju podno grejanje, delo je grada Kragujevca i Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.

Psi se u ovom centru ne uspavljuju jer većina njih, nakon standardne procedure, biva zbrinuta kod novih vlasnika u Kragujevcu, pa čak  i u inostranstvu.

Tokom tretmana i čekanja novog vlasnika, o psima lutalicama kao i onim psima i mačkama čiji vlasnici nisu u mogućnosti da se brinu, stručni tim koji je potpuno posvećen svom poslu o njima vodi računa.

Vlasnici čipovanih pasa i mački bivaju pozvani i sankcionisani ukoliko ne preuzmu ili se ne odreknu svog ljubimca. Na taj način se aktivira svest građana čiji je i pokazatelj rezultat da na mesečnom nivou oko 50-70 Kragujevčana usvoji psa ili mačku.

Umesto da ih kupite, posetite  „ Zoohigijenu” i ulepšajte jednom od njih život.

Industrijska 12 34000 Kragujevac
Telefon: 034/335-585 034/335-482, Lokal 128, 129

zoohigijena-2-copy

7 Komentara

  1. A kada ce biti ta izgradnja?Do sad nisam smela da nosim zivotinje dole jer sam cula te price o uspavljivanju zivotinja.Kad ce to da se promeni?

  2. Nadam se poboljsanju uslova u Kragujevackom azilu za zivotinje. Siguran sam da tamo rade vredni,dobri i humani ljudi ali bez pomoci grada,drzave ili nekog sponzora ruke su im vezane. Iskreno se nadam da ovo nece samo biti tekst u novinama i prazna prica,vec da ce se ostvariti u najkracem roku. Da napomenem da uslovi u kojima se nalaze macke u azilu su … blago receno nehumani. Ponavljam,nisu krivi zaposleni i nije potrebno veliko ulaganje da se to promeni.

  3. tri macke trebaju dom,macor,macka i malo mace,macke su rasne,bombaj macke,crne sa satenskom dlakom,ne linjaju se,mi smo ih primili da se ne smrznu,kako da kontaktiram azil u kragujevcu?

  4. Jutros oko 9 h nestao je mesanac kod osnovne skole SVETOZAR MARKOVIC …Odaziva se na ime SVRCA (KICA) Ako ga je neko video ili zna gde je neka javi na 0603364412
    0603883876 ili 0606064499 ima plavu ogrlicu oko vrata….hvala…

  5. dobar dan imam 5 stenadi i majku i jos dwa psa. poklanjam ih nemam uslowe za njih ja se nalazim u becmenu. traze nowi dom. bila bihh wam zahwalna da ih uzimate. oni su swaki dan gladni ja nemam uslowe da im kupujem hranu. hwalla

Odgovorite