Zimska služba spremna za sneg

- -
2

Zimska služba u Kragujevcu najavljuje da će i ove godine funkcionisati bez problema. Posao čišćenja snega i održavanja saobraćajnica poveren je JKP ”Čistoća” umesto JKP ”Niskogradnji”. Odluka o privremenom poveravanju poslova doneta je upravo u interesu grada i građana, da Kragujevac kao i prošle godine bude prohodan. Podsećamo, Kragujevac je jedini grad koji u februaru nije proglasio vanrednu situaciju jer su svi putni pravci bili prohodni.

Sezona rada Zimske službe je počela 15. novembra uobičajenom smotrom mehanizacije i trajaće do 30. marta. U radu Zimske službe učestvuje 65 radnika JKP ”Čistoća” i ”Zelenilo”. Program rada podrazumeva uklanjanje snega sa saobraćajnica, trotoara i trgova kao i posipanje soli i rizle. Aktivnosti Zimske službe se usklađuju sa vremenskim prilikama, odnosno količinom i intenzitetom padavina, a to znači da je Zimska služba prema potrebi, kao i do sada, aktivna 24 sata.

Radnici ”Čistoće” i ”Zelenila” sa prvim padavinama biće stavljeni u funkciju Programa zimske službe, tako da sugrađani nemaju razloga za zabrinutost.

2 Komentara

  1. Eto mi prilike da vas podsetim da staza do Pravnog fakulteta prosle zime nije redovno odrzavana tj. cesto nije bila prohodna a kamoli posipana solju i rizlom. Inace vazi za jednu od prioritetnih u tom delu grada. Ove zime se nadamo da ce situacija biti drugacija. Hvala na paznji.

Odgovorite