Zdrave namirnice za korisnike Centra „Kneginja Ljubica“ i Narodne kuhinje

- -
0

crveni krst namirnicePredstavnici Udruženja poljoprivrednika „Drdić“ i Društva pčelara iz Kragujevca, danas su u prisustvu dr Jasmine Nedović, člana Gradskog veća za socijalnu politiku i društvenu brigu, Snežane Živanović Katić, pomoćnika gradonačelnika za poljoprivredu i njihovih saradnica, Centru za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ i Narodnoj kuhinji Crvenog krsta uručili svoje proizvode kojima su vratili deo sredstava dobijenih iz agrarnog budžeta grada.

Reč je o programu koji grad Kragujevac, Odeljenje za poljoprivredu, Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci i udruženja poljoprivrednika godinama unazad uspešno realizuju.

Grad Kragujevac realizuje ovaj program sa poljoprivrednim udruženjima koja na konkursu agrarnog budžeta delom dobijaju bespovratna sredstva, dok 30 do 50 odsto vraćaju gradu u svojim proizvodima, koja se, uz konsultaciju Sekretarijata za socijalnu politiku, prosleđuju onima kojima je ta pomoć najpotrebnija. Konkurs za sredstva iz agrarnog budžeta za 2013. godinu za poljoprivredna udruženja je završen, a za ovu oblast planirano je i odobreno dva miliona dinara – istakla je Živanović Katić.

Predstavnici Udruženja poljoprivrednika „Drdić“ kuhinjama Centra i narodnoj kuhinji ukupno su uručili oko 510 kilograma graška i oko 80 kilograma projnog brašna, dok je Udruženje pčelara pomoglo ove kuhinje sa 35 kilograma meda.

– Uspešna saradnja dva resora, poljoprivrede i socijalne politike, već godinama unazad rezultira značajnom pomoći za institucije kao što su Centar „Kneginja Ljubica“ i Narodna kuhinja. Kvalitetni proizvodi poljoprivrednih udruženja i društava imaju velikog značaja u funkcionisanju usluga ovakvih institucija i svojim proizvodima poboljšavaju kvalitet i raznovrsnost namirnica i zdrave ishrane korisnika usluga – rekla je dr Jasmina Nedović.

Nema komentara

Odgovorite