Zbog zagađenja vazduha reagovao Zaštitnik građana

- -
0

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole rada zbog prekomerne zagađenosti vazduha u šest lokalnih samouprava – Beogradu, Pančevu, Kragujevcu, Nišu, Užicu i Kosjeriću, navedeno je u saopštenju iz tog nezavisnog tela.

Kako se dodaje, nakon pokrenutog postupka kontrole rada Ministarstva zaštite životne sredine zbog prekomerne zagađenosti vazduha koja pogađa veći broj gradova i lokalnih samouprava u Srbiji u toku 2018. i 2019. godine, kao i činjenice da Ministarstvo zaštite životne sredine i drugi nadležni državni organi nisu u tom vremenskom periodu preduzeli niti sproveli nijednu konkretnu meru, ali i potrebe da se aktivnije pristupi rešavanju ovog problema, Zaštitnik građana Zoran pašalić je pokrenuo postupak kontrole i prema gradovima Beogradu, Pančevu, Nišu, Kragujevcu, Užicu i opštini Kosjerić.

U dopisu upućenim pomenutim jedinicama lokalne samouprave između ostalog je navedeno da s obzirom da do građana dolaze različite informacije o vrednovanju dobijenih rezultata zagađenja kao i o uzrocima zagađenja i merama koje lokalne samouprave razmatraju da preduzmu, potrebno je da Zaštitniku građana u roku od 15 dana od prijema ovog akta dostave obaveštenje o svim relevantnim činjenicama i okolnostima, zaključuje se u saopštenju.

Nema komentara

Odgovorite