Zbog snega ne rade škole u Kniću

- -
0

Sve osnovne i Srednja škola, kao i isturena odeljenja PU “Cvetić” u opštini Knić zbog problema koje je prouzrokovao sneg danas ne rade.

Kako je saopšteno iz te šumadijske opštine, zbog snežnih nanosa koji otežavaju saobraćaj u pojedinim delovima opštine Knić, doveden je u pitanje bezbedan prevoz đaka, zbog čega je odlučeno da ni jedna škola danas neće raditi. Izgubljeni časovi biće nadoknađeni tokom školske godine o čemu će učenici biti blagovremeno obavešteni.

Zbog problema koje je proizrokovao sneg neće raditi ni isturena odeljenja PU “Cvetić” u knićanskim selima, osim vrtića u Kniću, do kojeg, kako je procenjeno, deca mogu doći bez većih problema.

Svi putevi prvog prioriteta u opštini Knić su prohodni, na kolovozu ima od pet do 10 centimetara utabanog snega. Sve ekipe Zimske službe JKP “Komunalac” su na terenu, čiste saobraćajnice drugog prioriteta, dok prednost na ostalim putnim pravcima imaju deonice do staračkih domaćinstava i porodica koje imaju bolesne članove, kako bi se omogućio prilaz sanitetima. Na terenu je kompletna teška mehanizacija, pa ekipe Zimske službe intervenišu i na poziv kada su upitanju hitni slučajevi.

Zbog kvara na delu dalekovoda u Gruži, od jedan sat posle ponoći došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom u delu sela Balosave i selima Vrbeta i Sibnica. Ekipe su na terenu i normalizacija u snabdevanju električnom energijom očekuje se do 9,30 sati.

Nema komentara

Odgovorite