Zbog medija izgubili posao vredan 110.000 evra?

- -
0

sumadija des kragujevacIako je preduzeće „Šumadija Des“ iz Kragujevca izabrano na tenderu da za zatvore na Kosovu i Metohiji proizvede 1.000 metalnih kreveta u vrednosti od 110.000 evra, izgleda da do te prodaje ipak neće doći.

Kako je Tanjugu rekao direktor te kragujevačke firme Milan Miladinović, iako je potpisivanje ugovora bilo izvesno, prištinski partner je odustao od tog posla posle objavljivanja informacije u medijima, koju je pratila i vest da u „Šumadija d.o.o“ jedan broj radnika štrajkuje.

Na tenderu ministarstva pravde Kosova učestvovala je prištinska firma „Delta automotive“ zajedno sa kragujevačkom firmom „Šumadija Des“ i, među više firmi iz regiona, izabrani su za najboljeg ponuđača.
-Rukovodstvo prištinske firme, uoči prvomajskih praznika, elektronskom poštom nas je obavestilo da odustaje od posla jer jedan broj naših radnika štrajkuje i strahuju da nećemo ispoštovati rokove, rekao je Miladinović.
Ocenjujući da štrajk jednog broja zaposlenih jeste problem kragujevačkom preduzeću da ugovara poslove, direktor Miladinović dodaje je drugi razlog odustajanja od posla to što, kako je on informisan, „taj što su zatvorenici u zatvoru Dubrava kod Istoka pretili da će zapaliti zatvor ukoliko im dodele krevete iz Srbije“.

Da je štrajk u kragujevačkoj firmi razlog odustajanja od posla dobijenog na tenderu, Tanjugu je u telefonskoj izjavi rekao i direktor „Delta automotive“ iz Prištine Safet Eminović.

-To je jedan razlog, a drugi je to što je kragujevačka firma objavila da su dobili posao vredan 110.000 evra, a mi nikakav ugovor još nismo potpisali. Ne znam da li su to objavili da bi umirili svoje radnike koji štrajkuju, ali sam ja tada iz medija saznao za štrajk zaposlenih, što mi se nije svidelo, rekao je Eminović, naglašavajući da su glavni razlozi odustajanja od posla dobijenog na tenderu.

Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Šumadija d.o.o“ ima 88 zaposlenih, od kojih su dve trećine osobe sa invaliditetom, koje više od mesec dana štrajkuju tražeći 11 neisplaćenih plata.

Nema komentara

Odgovorite