Završetak autoputa Kragujevac – Batočina

- -
2

Na bazi javne nabavke koju je sprovelo Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Preduzeće za izgradnju grada potpisalo je ugovor sa izvođačem radova „Srbija autoput“ iz Beograda, o izgradnji poslednje deonice autoputa Kragujevac – Batočina, od Botunja do skretanja za Badnjevac, uključujući i petlju u Badnjevcu, u dužini od 3,4 kilometra.

Prema rečima direktora Preduzeća za izgradnju grada, Veljka Merdžana, to znači da su u ovom trenutku ugovorene sve deonice koje povezuju Kragujevac sa Batočinom. Rok za završetak radova je sredina iduće godine, tako da se očekuje da će u junu ili najkasnije julu biti urađena deonica ukupne dužine 21 kilometar, na potezu od Kragujevca do Batočine.

Vrednost radova procenjuje se na oko 730 miliona dinara. Ugovoreni radovi podrazumevaju izgradnju puta preko Nikšićkog brda i petlju kod skretanja za Badnjevac, koja je jedna od dve petlje na tom putu, dok se druga nalazi u mesnoj zajednici Gradac.

Time će Kragujevac biti povezan sa Koridorom 10, odnosno autoputem Beograd – Niš koji nije važan samo za privrednike i građane ovog dela Srbije, već je i jedna od obaveza države prema projektu „Fijat automobili Srbija“.

2 Komentara

  1. Radovi se procenjuju na 730 miliona dinara, a izvodjac radova je dao punudu na 605 miliona dinara? Da li se gradjani zapitaju kome ide razlika?

  2. gorane, da li si ti toliko pglu da zaista mislis da ce neko da ukrade tako javno pare, a? to o cemu ti pricas je matematika za prvi osnovne, ne tripuj se. kao sad si ti provalio pljacku veka. evo ovako, ako dokazes da je neko ukrao bilo sta, ja ti prepisujem kucu, ok?

Odgovorite