“Zastavin” servis nova autobuska stanica?

- -
5

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu grada, Kragujevac bi uskoro trebalo da dobije novu autobusku stanicu koja će se nalaziti na ulazu u grad iz pravca Batočine, u objektu nekadašnjeg “Zastavinog” servisa.

Navodi se da se prvobitno razmišljalo o gradnji nove autobuske stanice, razmatrane su moguće lokacije za jedan takav kapitalni objekat, ali se lokacija Servis 2 na kojoj se nalazi bivši Zastavin servis, pokazala kao najbolje rešenje.

“S obzirom na sve parcele koje grad poseduje, na njihovu lokaciju, došli smo do zaključka da je najbolje rešenje da se sama autobuska stanica locira što bliže centru grada i lokacija objekta Zastavinog servisa na potezu Servis 2 je idealna za tako nešto, jer smo došli do saznanja da će ona biti ponuđena na prodaju iz stečajne mase “Univerzal” banke. Namera je da se taj objekat kupi i da se sredstvima EBRD-a objekat prilagodi budućoj nameni jedne moderne autobuske stanice koja će pored perona i tog tehničkog dela imati i komercijalno poslovni sadržaj”, kaže Minja Obradović, članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima.

Skupština grada Kragujevca je još 2016. godine donela odluku o zaduženju u iznosu od gotovo 24 miliona evra. Međutim, tada je utrošeno oko 21 milion za refinansiranje dugoročnih kredita i obaveza po kapitalnim investicijama. Na poslednjoj sednici Skupštine grada, obnovljena je odluka iz 2016. godine, za tri miliona evra koji će biti upotrebljeni za kupovinu objekta “Zastavinog” servisa.

Za adaptaciju buduće autobuske stanice, kako je najavljeno, biće upotrebljena sredstva iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

5 Komentara

  1. Pa u kojem se to gradu lokacija za autobusku stanicu bira na osnovu zaključka. To rade urbanisti a u selima i malim opštinama političari. Zato i postoje posebna gradska preduzeća koja se time bave, da se ne bi desilo da neka novopečena političarka kao ta vaša, koja vidi se i ne zna ni šta je to urbanizam, dodje do zaključka da je najbolje rešenje da smesti autobusku stanicu pored prirodnog staništa ptica o čemu pišu mnogi sajtovi za to jezero Bubanj. U Evropi Vas proglase odmah za neznalicu i daju otkaz onima koji hoće da smeste autobuse i koji prave buku i zagadjuju prirodu pored jezera sa pticama. Ili narod sledeći put ne glasa za njih, i završavaju karijeru i ponovo se vraćaju na konobarisanje. Jel to beše onaj vaš gradonačelnik koji se bacao pod stabla u Velikom Parku, da ih ne seku, jer voli prirodu. Al izgleda ne voli patke! A možda će on ako je sposoban i da vam iseli te patke, ili da im zabrani sletanje nekim znakom obaveštenja !?!?!?

  2. Kolika dijabola treba da budeš pa da zagađivača takvog tipa smestiš neposredno pored jedne od retkih ekološko-zelenih oaza u gradu?! Umesto da se sadržaji prilagođavaju bubanjskom jezeru i da se neguje taj jedinstveni biser, oni favorizuju smog, buku, prljavštinu, smeće i sve što ide uz tzv štajgu tj autobusku.

  3. @rax Jeste on sposoban covek, ali je uvek dobijao povetarac u ledja te pomoc i zastitu drzave ili drzavi bliskih ljudi, sivih eminencija pa i nekih drugih. Tako je to jos od pocetkta 90-ih. Gle cuda: drzava se raspada, sirotinje sve vise a on se siri. Kupio skoro celu Engelsovu, dosao do vise lokala u strogom centru (i tu su mu beli okovratnici pomogli). Namestili su mu bivsi Trgoprometov dragstor za koju mu jedna madjarska banka placa nekoliko tisuca evara mjesecno, Ko je vlasnik objekta gde je sediste madjarskog konzulata i koliko tu kome placaju kiriju? Nemas politicki establisment koji nije bio gost kod njega, a tamo padaju poslovi u kojima ruka ruku pere. Pusti te idealisticke price pa razmisljaj. A ovih 47 odbornika kojima je bilo toliko HITNO da se na VANREDNOJ SEDNICI donese odluka u korist subotickog BIZNISMENA imaju pizzu, morske plodove i pice po izboru u njegovom kaficu zvucnog imena.

  4. Radio sam u tom servisu 20 godina dok ga bitange nisu odvele u stecaj i ugasile delatnost 2011 godine, a mi zaposleni ostali bez posla. Na kraju ce da postane stajga….

Odgovorite