Zastava izvozi prikolice u Rusiju

- -
1

Zastava inproZastava Inpro i moskovska firma “Evro prikolice” potpisali su u Kragujevcu ugovor o izvozu prikolica na tržište Rusije vredan milion evra.

Direktor Zastave Inpro Branko Veljović rekao je da je vrednost ugovora milion evra, da će izvoz na rusko tržište početi već u oktobru, kao i da postoji mogućnost da količine budu povećane u zavisnosti od zahteva tržišta.

“U najvećem obimu prikolice ćemo izvoziti kao komponente za našeg partnera iz Moskve, dok ćemo specijalne prikolice za prevoz građevinskih mašina izvoziti u kompletnom stanju”, izjavio je Veljović Tanjugu.

Vlasnik i direktor firme “Euro prikolice” Žarkov Sergej Aleksandrovič kazao je da se nada da će proizvodi iz Kragujevca imati veliku tražnju na ruskom tržštu, pre svega, kako je istakao, zbog kvaliteta.

“Prve isporuke očekujemo u oktobru, nadam se da će imati kontinuitet i da će se količina povećavati, a to zavisi od zahteva tržišta”, rekao je Aleksandrovič.

Preduzeće Zastava Inpro, koje zapošljava oko 300 radnika, među kojima više od 200 osoba sa invaliditetom, 90 odsto svoje proizvodnje izvozi.

Proizvode plasiraju u Francusku, Nemačku i Italiju. Veljović je izrazio nadu da će to preduzeće uskoro potpisati ugovor o izvozu prikolica u Belorusiju.

1 komentar

  1. SAmo bih da pitam. koliko je do sada uradjeno i otpremljeno?
    Ili jednostavno .KOliko je para realizovano?

Odgovorite