Zasedao gradski Savet za zapošljavanje

- -
0

Na konkurs za Program javnih radova na kojima se angažuju nezaposleni sa invaliditetom u 2019. godini, prema rečima Jelene Zornić zamenice predsednika Gradskog saveta za zapošljavanje i predstavnice NSZ, Filijale Kragujevac, od 31. maja do 1. jula pristiglo je 6 prijava izvođača radova za angažovanje 36 osoba na 4 meseca.

Prema sporazumu koji zajednički sprovode grad Kragujevac i NSZ u okviru mera aktivne politike zapošljavanja za program javnih radova izdvojeno je nešto više od 3,4 miliona dinara.

Radi prevazilaženja nedostajućih sredstava, članovi Gradskog saveta za zapošljavanje na 20. redovnoj sednici, odlučili su da se projekti odobre svim izvođačima ali redukuje dužina trajanja javnih radova i smanji broj osoba angažovanih na ovoj meri, pa će umesto četiri, javni radovi trajati tri meseca u toku kojih će biti angažovano 30 osoba sa invaliditetom.

Za subvencije za samozapošljavanje teže zapošljivih osoba planirano je 4.420.000 dinara zajedničkih sredstava koje obezbeđuju grad i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Na osnovu rang liste i u okviru raspoloživih sredstava odobren je 21 zahtev od ukupno 51 podnetog. Zbog velikog interesovanja, program samozapošljavanja pozitivno je ocenjen i uspešno realizovan, zaključeno je na sednici.

Članovi Saveta razmatrali su prijave druge grupe poslodavaca za dodelu subvencija za zapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima koji traje do 30. avgusta, i pored 13 poslodavaca za 13 osoba po prvoj odluci, do danas je pristiglo još 6 novih zahteva za 14 osoba u vrednosti od 2.580.000 dinara, rečeno je na sednici i ovaj program je od strane članova saveta pozitivno ocenjen.

Nema komentara

Odgovorite