Zasedalo Gradsko veće

- -
0

grb kragujevacČlanovi Gradskog veća usvojili su na današnjoj sednici Nacrt Odluke o auto taksi prevozu i uputili je odbornicima Skupštine grada na dalje razmatranje i odlučivanje. Kako je na sednici Gradskog veća rekao gradonačelnik Veroljub Stevanović ova Odluka je urađena na osnovu dogovora predstavnika Grada i taksi udruženja, a u skladu sa važećim zakonskim aktima.

Prihvaćeno je i Rešenje o imenovanju petočlane Komisije za imenovanje direktora javnih i javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad Kragujevac, na osnovu novog Zakona o javnim preduzećima, koji podrazumeva drugačiju proceduru izbora direktora.

Članovi Gradskog veća prihvatili su danas Godišnje izveštaje o radu i poslovanju za 2012.godine deset ustanova kulture, čiji je osnivač Grad Kragujevac – Narodne biblioteke “Vuk Karadžić“, Narodnog muzeja, Istorijskog arhiva Šumadije u Kragujevcu, Spomen parka “Kragujevački oktobar“, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Knjaževsko srpskog teatra Joakim Vujić, Pozorišta za decu, Ustanove “Dom omladine“, Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević i Muzičkog centra i uputili ih u skupštinsku proceduru.

 

Veće je dalo saglasnost i na zaključenje Ugovora o izvođenju radova na primarnim mrežama seoskih vodovoda (bunar–rezervoar). Nakon sprovedenog postupka javne nabavke radova u otvorenom postupku kao najpovoljniji ponuđač izabrana je firma “KG Uzor“. Na taj način biće nastavljena realizacija programa rešavanja vodosnabedvanja na seoskom području.

Nema komentara

Odgovorite