Zasedalo Gradsko veće

- -
0

gradsko vece (2)

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je Predlog Programa raspodele sredstava za finansiranje aktivnosti za unapređenje zaštite potrošača u 2015. godini.

Kako je pojasnio član GV za privredu, Dalibor Jekić, Savetovalište za potrošače u Kragujevcu, osnovano februara prošle godine, u junu je dobilo status regionalnog Savetovališta i do sada je primilo 2.150 žalbi potrošača. Grad Kragujevac će, zbog značaja ovog savetovališata za građane, u ovoj godini, njihov rad podržati sa dva i po miliona dinara.

Članovi Gradskog veća danas su dali saglasnost na finansijske planove svih 78 mesenih zajednica na teritoriji grada Kragujevca, a na osnovu prioriteta koje su dostavili Saveti mesnih zajednica. Grad Kragujevac će i ove godine, u saradnji sa Eparhijom Šumadijskom, organizovati trdaicionalnu manifestaciju „Plivanje za krst časni“, na Bogojavljenje, na jezeru u Šumaricama. Organizator manifestacije ove godine, odlukom Gradskog veća, je SC „Park“.

Članovi Gradskog veća usvojili su danas i predlog rešenja o formiranju Komisije za primopredaju radova i konačan obračun radova objekata na lokaciji „Denino brdo“.Sekretar Sekretarijata za imovinu Dejan Iskrenović rekao je da se radi o obezbedjivanju stambenih objeakata za 15 porodica sa područja Bresnice, Gornje Sabante i Metinog brda čije kuće su oštećene usled pojave klizišta. Grad Kragujevac je obezbedio lokaciju i neophodne priključke, a nadležna ministarstva izgradnju samih objekata.

Nema komentara

Odgovorite