Zaposleni u Hitnoj pomoći protestovali protiv direktora

- -
1

Zaposleni u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Kragujevcu održali su jednočasovni protest ispred zgrade te ustanove jer su protiv reizbora aktuelnog direktora Aleksandra Kličkovića koga optužuju za loše rukovođenje, zloupotrebe i štetu od 400.000 evra zbog neplaćanja prekovremenog rada zaposlenima.

Zaposleni su skandirali “Odlazi”, zviždali na pomen direktora, i nosili transparente na kojima je pisalo “Stop samovolji”, “Niko te ne želi”, “Tražimo ostavku”, “200 sudskih tužbi”.

Predsednik sindikata u Zavodu Aleksandar Radojičić rekao je novinarima da je u protekle dve godine Zavod vrlo loše vođen, a da su gotovo svi zaposleni tužili Zavod zbog različitih nepravilnosti.

On je naveo da su zaposleni tužili zbog neplaćenog rada nedeljom za oko 1,5 milion dinara, a pošto direktor nije hteo da plati i uložio žalbu na dobijene tužbe, napravljeni su dodatni sudski i advokatski troškovi, od ukupno oko 100.000 evra.

Zbog neplaćanja prekovremenog rada zaposleni tužbama potražuju svoja prava, pa će zajedno sa svim kamatama i troškovima “šteta” biti oko 300.000 evra.

Zaposleni direktoru stavljaju na teret zloupotrebe u dodeli specijalizacija, otpuštanje invalida rada s posla, zapošljavanje pravnice bez saglasnosti nadležnih državnih organa, kao i to što, kako navode, stavlja “pod tepih” izveštaj Državne revizorske institucije.

Radojičić je podsetio da su zaposleni u aprilu tajnim glasanjem velikom većinom podržali inicijativu za smenu Kličkovića i da su čelnicima grada Kragujevca predstavili svoje argumente protiv novog izbora Kličkovića za direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Najavili su nove proteste ako se Kličković ponovo kandiduje na konkursu za direktora.

Aleksandar Kličković je u pisanom obraćanju medijima najoštrije demantovao sve optužbe sindikata uz ocenu da su napadi na njega počeli kada je 2015. godine otkrio i sprečio zloupotrebe sa gorivom.

1 komentar

Odgovorite