Zaposleni u Gradskoj upravi dali krv

- -
0

U organizaciji Samostalnih sindikata gradskih uprava stručnih službi i organa grada Kragujevca u saradnji sa Kliničkim centrom, Službom za snabdevanje krvlju i krvnim produktima, u Svečanom salonu održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi za zaposlene u Gradskoj upravi.

Za četiri sata, koliko je trajala akcija prikupljeno je oko 20 jedinica dragocene tečnosti. Bilo je i više zainteresovanih koji zbog zdravstvenog stanja prema proceni lekara to nisu mogli da učine. Tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi podržali su i članovi Gradskog veća, a prema rečima oragnizatora akcije koje se dva puta godišnje organizuju, u maju i oktobru uvek imaju dobar odziv zaposlenih.

Ovo je tradicionalna i redovna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi koje organizujemo najmanje dva puta godišnje uz podršku i stručnu medicinsku pomoć osoblja Službe za snabdevanje krvlju. Sindikat se trudi da svoje članove motiviše kako bi se odazvali akciji i ovakvim gestom pokazali svoju humanost i čini se, da uspevamo u tome jer iz godine u godinu akcijama se priključuje sve veći broj mladih kolega – istakla je Sandra Radosavljević, predsednik Samostalnog sindikata.

Nema komentara

Odgovorite