Zakazana sednica Skupštine grada

- -
0

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, zakazao je XV redovnu sednicu gradskog parlamenta za petak 23. mart sa početkom u 9 sati.

Među najznačajnijim tačkama dnevnog reda je Predlog odluke o rebalansu budžeta za 2018. godinu.

Razlog za rebalans, objasnio je Petrašinović, jeste odluka o kratkoročnom i dugoročnom zaduženju grada za finansiranje kapitalnih investicija i deficita tekuće likvidnosti, koja je doneta na prošloj sednici Skupštine grada 23. februara.

Pred odbornicima će se naći i izmena odluke o programu podrške za vantelesnu oplodnju, gde se u članu 3. te odluke povećava starosna granica za žene u momentu podnošenja zahteva sa 44 na 45 godina.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o konverziji potraživanja grada Kragujevca u trajni ulog u kapitalu Saobraćajnog preduzeća “Lasta“ Beograd.

Odluka je, prema rečima Petrašinovića, proceduralnog karaktera, koju je grad u obavezi da donese jer je zasnovana na uredbi Vlade Republike Srbije, kako bi se stvorili uslovi za sprovođenje postupka privatizacije tih privrednih subjekata.

Takođe, pred odbornicima će se naći i planovi poslovanja javnih preduzeća, kao i zdravstvenih ustanova Doma zdravlja Kragujevac, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Apotekarske ustanove i Zavoda za stomatologiju.

Pored toga, očekuje se da kroz dopunu materijala u ponedeljak stigne i predlog za imenovanje novog člana Gradskog veća.

Kako Ritam grada saznaje, to će biti Danilo Savić, do sada zaposlen u Javnom stambenom preduzeću. Njemu će biti poveren novi resor – za informacione tehnologije, dok će investicije i finansije, koje su bile u nadležnosti Igora Mitrovića koji je nedavno napustio funkciju, preuzeti gradonačelnik.

Nema komentara

Odgovorite