Za medije u službi građana – Nema povlačenja!

- -
0

Da li Kragujevčani i Kragujevčanke prete lokalne medije, koliko im veruju i šta za njih predstavlja javni interes u informisanju – neke su od tema o kojima su, tokom Festivala Demokratije, aktivistu Udruženja građana “Res Publica” razgovarali sa građankama i građanima.

Pod parolom “Nema povlačenja!”, aktivisti udruženja, brojni kragujevački novinari, medijski radnici i zainteresovani građani iskoristili su još jednu priliku da diskutuju o potrebi da mediji rade u službi građana i izveštavaju o temama od javnog interesa.

Bilo je reči i o obavezi lokalne samouprave da bude otvorena, ravnopravno tretira medije i nakon pet godina raspiše konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja. Interesovanje koje su građani pokazali za akciju je još jedna potvrda da je pitanje kvalitenog javnog informisanja od izuzetne važnosti za lokalnu zajednicu.

Ulična akcija “Za medije u službi građana – Nema povlačenja! ”održana je 13. septembra, u Pešačkoj zoni u Kragujevcu, kao deo Festivala demokratije koji je organizacija CRTA priredila sa svojim partnerima širom Srbije.

“Razgovorom o slobodi medija, kao jednom od osnovnih preduslova za izgradnju otvorenog društva, nastojali smo da skrenemo pažnju javnosti na aktuelne probleme i ohrabrimo građane da iskažu svoje stavove i stanu u odbranu prava na informisanje u javnom interesu”, saopšteno je iz UG “Res Publica”.

Nema komentara

Odgovorite