Vučić: Sve firme će dobiti minimalac, svim građanima na poklon 100 evra

- -
0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući sinoć u emisiji „Prva tema“, na televiziji „Prva“, rekao da će Srbija doneti nove ekonomske mere zbog epidemije koronavirusa.

On je istakao da će država pomoći da se radnici ne optuštaju i da će stimulisati preduzetnike u našoj zemlji da to ne čine.

– Svim preduzetnicima, mikro i malim preduzećima za tri meseca, platićemo minimalac. Radili, ne radili, platićemo im! To će nas koštati 700 miliona evra. Isplata će krenuti za mesec dana, jer je državi potrebno dva meseca da vidi da li su radnici otpuštani ili ne – rekao je Vučić.

Predsednik je izjavio da je u paketu mera za oporavak srpske privrede više od pet milijardi evra i istakao da je tim programom obuhvaćena pomoć privredi, kako malim i srednjim, tako i velikim preduzećima.

Predsednik Srbije je obećao da će svakom građaninu, nije bitno da li je zaposlen ili ne, dobiti od države po 100 evra.

– Mi smo našli još para. Razmišljamo da svakom punoletnom građaninu Srbije damo po 100 evar poklon da pojačamo potrošnju. To jeste bacanje u bunar, ali će dobro doći ljudima koji su siromašni – rekao je Vučić i objasnio da je za to potrebno 520 miliona evra.

Nema komentara

Odgovorite