Vučić prisustvovao prezentaciji razvojnih projekata Kragujevca

- -
0

aleksandar vucic radomir nikolic dusko djordjevic

Nakon Svečane akademije povodom Dana državnosti, u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu organizovana je prezentacija razvojnih projekata grada Kragujevca: Industrijske zone Feniks, Urbanističkog rešenja Kneževog arsenala, Centara izvrsnosti, Pametnog grada i CMEC-a.

Prezentaciji su pored predsednika Vlade Srbije, Aleksandra Vučića, u pratnji domaćina gradonačelnika Radomira Nikolića, prisustvovali i predstavnici ambasada. Vučić je nakon prezentacije rekao da je reč o dobrim i bitnim projektima i da će država pomoći Kragujevcu da se planirani programi realizuju.

– Vlada Srbije traži rešenje za status Centra za strna žita, jer je strateški cilj Kragujevca i Srbije dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta. Država pomaže Kragujevac u okviru svojih mogućnosti i zahvalan sam gradonačelniku Nikoliću što je danas rekao da je Vlada Srbije ta koja sprečila bankrot Kragujevca. Ovde možete da slušate različite političke priče, ali da Vlada Srbije nije dala novac grad bi bankrotirao. Vlada Srbije to nije želela da dozvoli – naglasio je Vučić.

Odgovorajući na pitanja novinara, kada će biti završen auto-put i šta će biti sa FIAT-om, Vučić je rekao da Vlada Srbije izuzetno vodi računa o toj fabrici, da brine o radnicima i o ljudima u Kragujevcu.

– FIAT je naš najveći izvoznik tako da smatramo neodgovornim izjave onih koji pričaju da to ne činimo. Za FIAT se borimo svakodnevno, gledaćemo da ove godine proizvodnja ne bude niža nego prethodne, a gledamo i u budućnost, jer ni FIAT nije pravio fabriku da bi je ostavio nego da bi mogla da radi dugi niz godina. Što se Vlade Srbije tiče, FIAT će imati svaku vrstu pomoći i podsticaja. U tom smislu i auto-put će vrlo brzo biti završen, jer već od marta kreće puna građevinska sezona – zaključio je Vučić.

FOTO: Duško Đorđević

Nema komentara

Odgovorite