Vučić: Podržaćemo Fijat da bi ostali da rade u Srbiji

- -
1

3lvdfq0o copy

Vlada Srbije pružiće punu podršku fabrici Fijat automobili kako bi obezbedila sigurnu budućnost poslovanja te fabrike u Srbiji, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić u Torinu.

“Vlada Srbije pružiće punu podršku fabrici Fijat automobili Srbija kako bi obezbedila sigurnu budućnost poslovanja ove fabrike i dugoročno strateško partnerstvo između Srbije i kompanije Fijat. Nastavićemo otvoren dijalog sa našim partnerom o budućem razvoju fabrike u Kragujevcu”, istakao je Vučić nakon razgovora sa predstavnicima Fijata u Torinu.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je dodao da je to u najboljem interesu svih zaposlenih, lokalne zajednice i sveukupne ekonomije Srbije.

Vučić i izvršni direktor kompanije Fijat Alfredo Altavila sastali su se u Torinu, tokom posete srpskog premijera sedištu te kompanije.

Tokom susreta, dvojica sagovornika su istakli da će dobri izgledi za razvoj autoindustrije u narednim godinama i konkurentnost modela 500L omogućiti fabrici Fijat automobili Srbija da planira kontinuitet proizvodnje i nastavi da doprinosi jačanju srpske privrede.

“Fijat automobili Srbija i naša fabrika u Kragujevcu veoma su važni za našu industrijsku proizvodnju. Kompanija Fijat potvrđuje svoju posvećenost Srbiji”, rekao je Altavila istakavši kontinuiranu podršku i doprinos Srbije i Vučića toj fabrici.

Vučić i Altavila su istakli značaj zajedničkih ulaganja u Srbiju i fabriku Fijat automobili Srbija u Kragujevcu, kao i stalnog prisustva FIAT grupe u Srbiji, na koje su se obe strane obavezale.

1 komentar

Odgovorite