Vrtići u Kragujevcu od 1. juna otvoreni za svu decu

- -
0

Na osnovu odluke gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, od ponedeljka 1. juna sve predškolske ustanove, kako javne tako i privatne, biće otvorene za svu decu.

Odluka je, kako je navedeno na zvaničnom sajtu grada Kragujevcca, doneta u skladu sa preporukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zbog očekivanog rasta broja zahteva za povratak upisane dece u vrtiće, a čiji roditelji nisu u mogućnosti da obezbede potvrdu od poslodavca.

Ukoliko u predškolskim ustanovama postoje prostorne, kadrovske i materijalne mogućnosti za izlaženje u susret potrebama većeg broja porodica za povratak i bezbedan boravak dece u vrtićima, predškolske ustanove mogu da primaju i decu čiji roditelji nisu u mogućnosti da obezbede potvrdu od poslodavca uz uvažavanje preporuka i mera resornih ministarstava kao i poštovanje preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti KOVID-19. U tom smislu potrebno je da roditelji poštuju sve bitne preporuke i protokole koji se sprovode u ustanovi u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja i bezbednosti dece, roditelja i zaposlenih.

Nema komentara

Odgovorite