Vozači oprez! “Pauk” vreba i gde ne treba!

- -
4

Da je u Kragujevcu problem parkiranja prisutan već godinama, nije tajna. Vozači se trude da pronađu mesto na kome bezbedno mogu da ostave svoj automobil, ali čak i kada to uspešno urade, ne naprave prekršaj, vreba druga opasnost – “pauk” Parking servisa.

Najviše problema sa parking prostorom imaju građani koji žive u centru Kragujevca. Takav je slučaj i sa žiteljima ulice Kneza Miloša, tačnije parkingom iza “Srca”.

Naime, postoji nekoliko prostora, kao što se može videti na slici, gde sa leve strane nije obeleženo parking mesto, tu parkirano vozilo nikome ne smeta, ne zatvara prostor, ali radnici “Parking servisa” upravo odatle svakodnevno uklanjaju vozila.

“Parking servis očigledno ne radi u službi građana. Da je drugačije, mesta bi bila adekvatno obeležena, a uklanjala bi se samo vozila koja zaista smetaju, onemogućavaju normalno funkcionisanje”, kaže za “Ritam grada” jedan od stanara.

Stanari kažu da uklanjanje vozila skadnevno gledaju, a nemoćni su da bilo šta urade. Zato su se i obratili medijima kako bi apelovali na “Parking servis” da vozila parkirana poput “pežoa” na slici ostave na miru.

Drugi dodaju da im povlašćene, stanarske karte često nisu od koristi jer mesta za parkiranje jednostavno nema.

Problema ima i na parkiralištima u blizini drugih stambenih zgrada u širem centru Kragujevca.

Ako ste imali slična iskustava možete nam poslati fotografije i opis problema na info@ritamgrada.rs

4 Komentara

  1. Parkiranje za nas u Crvenoj zgradi iznad Srca kad je ona gradjena, je planom bilo predvidjeno u unutrašnjosti ovog bloka. Parking servis se bogati na našim parking mestima a mi smo dobili povlašćenu kartu, umesto obeleženog mesta za koje ne treba nikom da damo ni dinar. A sad umesto da svi stanari imaju usvoje trajno obeleženo mesto , kružimo oko naše zgrade dok gradonačelnik šalje paukove na naša kola, i kako nam je rečeno prodaje tajkunima parking sa rampom za izgradanju garaže, u kojoj opet za nas neće biti mesta ili će biti samo kad je garaža prazna. Partija koja nama stanarima vrati naša parking mesta, zaslužuje da se za nju glasa.

  2. To je praksa na svim parkinzima. Kulovi namerno uvek ostave neko mesto neobeleženo da mogu da nose vozila.
    Tako je na kružnom toku kod Bezistana i “iza Čara” na uređenom parkingu. Na onom neuređenom drugom delu do gradskog doma prefarbali šljunak i šut gde se linije i ne vide i kad sam ih pitao za koje parking mesto piše kaznu nije uspeo da mi pokaže jer ga i nema.

  3. Namerno to rade u dogovoru sa onim koji radi na naplati i sedi u onoj kucici na ulazu u parkiraliste, eto dokle oni idu. Drugo, znajte da pauk bez prisustva policije ne sme da vas odnese, to je protivzakonito, zato i placaju gomilu tuzbi na sudu jer rade naopako. A posto vec naplacuju parkinge, zamrznute, prljave, neobelezene, pune rupa, uz to nisu u njihovom vlasnistvu, a posluju kao nekakava profitabilna firma, ja bih predlozio da im se ukinu sve subvencije koje im grad Kragujevac placa, odnosno placaju ti isti gradjani Kragujevca…

Odgovorite